15.6 C
Craiova
marți, 15 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportPatimile Ştiinţei

Patimile Ştiinţei

Universitatea 0

Unirea Urziceni 0

Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori 12.000.

Universitatea: Bornescu – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Bărboianu (‘80, Ologu), Şoavă (‘44, Gîngioveanu) – Wobay – M. Costea (‘63, Dina), Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Unirea Urziceni: Arlauskis – E. Nicu, Galamaz, B. Fernandes, V. Bordeanu – I. Apostol, Ricardo, Pădureţu, S. Frunză (‘69, Brandan) – T. Bălan (‘90, Varga) – Bilaşco (‘86, Dănălache). Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonaşe galbene: Prepeliţă/ V. Bordeanu, B. Fernandes.

Au arbitrat: I. Serea – Ed. Dumitrescu, A. Oniţa.

Din cele două meciuri din „săptămâna patimilor“, cu FC Timişoara (d) şi Unirea Urziceni (a), oltenii au contabilizat doar un punct, dar echipa este în grafic şi are şanse pentru calificarea în cupele europene.

 

Disputa din Vinerea Mare a fost una în care ambele echipe, după ocaziile irosite, ar fi putut câştiga cele trei puncte, dar aprigul meci s-a încheiat cu o remiză albă, nemulţumitoare în ambele tabere. „Cât cerul e albastru suntem deasupra tuturor" – era un mesaj din apatica tribună a gazdelor, dar vineri Ştiinţa n-a reuşit să fie deasupra Unirii şi astfel complexul Urziceni se păstrează şi în acest campionat.

A fost, aşa cum se anticipa, o finală pentru locul III, în care ambele formaţii şi-au creat multe ocazii de a marca, dar cei doi portari – Arlauskis şi Bornescu – au fost îngerii păzitori ai celor două candidate la cupele europene. Craiova a dominat în prima parte, iar deznodământul meciului s-a (cam) decis în primele 30 de minute, atunci când Ştiinţa a fost ocolită de şansă: Bărboianu a trimis în bară (’16), apoi alte trei oportunităţi ale fraţilor Costea nu au mişcat tabela. Elevii lui Dan Petrescu au ieşit şi ei la luptă, Bornescu respingând în corner bomba lui Pădureţu (’33). De fapt, Fernandes avertizase Craiova încă de la început (min. 9) că Unirea a venit să ciugulească punct(e) pe „Ion Oblemenco". Dănănae (‘38), respectiv M. Costea (‘41) i-au remarcat din nou pe cei doi portari, iar Craiova a intrat la pauză cu un titular accidentat şi înlocuit, Şoavă.

La reluare, Unirea a început în forţă şi numai intervenţiile miraculoase ale lui Bornescu au făcut ca S. Frunză şi Pădureţu, în acelaşi minut (48), să nu înscrie! Ştiinţa n-a strălucit, acalmia din tribune a continuat şi în acest mitan, meciul revenind spectaculos spre final. Fl. Costea a întors doi adversari în careu, dar Galamaz a blocat şutul „Briliantului" Craiovei (’81), apoi Prepeliţă (’85) a trimis milimetric pe lângă spaţiul porţii…

 

Napoli: Rezultatul este corect

 

La conferinţa de presă, Dan Petrescu a fost extrem de nemulţumit de rezultat: „Am pierdut două puncte". „Am făcut o primă repriză bună, am controlat jocul, ne-am creat ocazii, dar nu am reuşit să înscriem. A doua repriză a fost mai slabă, nu am reuşit să ne impunem, să jucăm cum am făcut-o în meciurile trecute. A fost un joc de luptă, am întâlnit o echipă care a venit să nu piardă şi a şi reuşit. Cred că rezultatul este corect (…) Dan Petrescu poate să spună ce vrea. Şi noi putem să spunem că am pierdut două puncte. Ne-a lipsit altruismul în faţa porţii şi nu ne-am concentrat îndeajuns de mult. Ca să fim o echipă şi mai puternică, mai e nevoie ca jucătorii să crească în plan mental şi să reuşească să înţeleagă că trebuie să dea drumul la minge. Trebuie să judecăm toată echipa, nu numai pe fraţii Costea", a afirmat apoi Nicolo Napoli în traducerea lui Jerry Gane.

 

Bornescu: Rămânem în grafic

 

Cel mai bun jucător de pe teren a fost… Bornescu! Acesta a spus (conform site-ului www.craiovamaxima.ro): „A fost un meci frumos, am întâlnit o echipă foarte bună, organizată, îmi pare rău că nu am câştigat. Simţeam că, dacă o echipă va marca, va câştiga. N-a marcat nici una şi e un punct, nu e meci pierdut. Rămânem în grafic, de ce nu?". „Dan Petrescu şi-a învăţat foarte bine lecţia şi a ştiut ce are de făcut pentru a anihila Universitatea şi în mare parte eu zic că a reuşit. A avut şi puţin noroc. Totuşi, Universitatea a avut ceva în plus la capitolul fotbal şi mai puţin la capitolul şansă. Oricum, am întâlnit echipa de pe locul doi, una foarte bună", a afirmat, pe site-ul clubului, finanţatorul Adrian Mititelu.

Avram şi Berbecaru fluieră oltenii

CCA a desemnat ieri, prin tragere la sorţi, brigada care va oficia mâine partida dintre FC Braşov şi Universitatea Craiova, meci contând pentru etapa a 26-a a Ligii I. La centru este Marius Avram (Bucureşti), asistat la cele două tuşe de Sorin Caia (Timişoara) şi Bogdan Medrea (Râmnicu Vâlcea), iar rezervă este Marian Bordean (Sibiu). Observatori: Mircea Neşu (Oradea) şi Alexandru Popescu (Bucureşti). Marius Avram a mai arbitrat Universitatea în două partide, ambele în sezonul 2007-2008: Poli Iaşi – „U“ Craiova 2-1 şi Dacia Mioveni – „U“ Craiova 1-2. Partida Pandurii – Gloria Buzău va fi arbitrată de brigada: Victor Berbecaru (Râmnicu Vâlcea) – Florin Stănescu (Bucureşti) şi Vladimir Urzică (Piatra Neamţ), rezervă fiind Sorin Tarcea (Timişoara). Observatori: Cornel Sorescu (Piteşti) şi Florin Gîtejan (Bucureşti).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII