22.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria celor curajoşi

Victoria celor curajoşi

Unirea Urziceni    1
FC Sevilla    0
Stadion
„Steaua“, spectatori: 18.000.
A marcat: Dragutinovic ’45-autogol.
Unirea: Arlauskis – Bordeanu, Galamaz, Maftei, Mehmedovici, Brandan – D. Varga (Semedo ’89), Ricardo (Pădureţu ’90+4), Apostol, Frunză (T. Bălan ’64) – Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu.
FC Sevilla: Varas – Konko, Sergio Sanchez, Dragutinovic, Fernando Navarro – Jesus Navas, Zokora, Lolo (Renato ’61), Capel (Luiz Fabiano ’61) – Kanoute, Negredo (Perroti ’70). Antrenor: Manolo Jimenez.
A arbitrat: Tom Henning Ovrebo (Norvegia).

Unirea Urziceni a învins-o pe FC Sevilla, cu 1-0, în Grupa G a Ligii Campionilor, ibericii remarcând la finalul meciului curajul şi profesionalismul jucătorilor campioanei României.

La finalul sezonului 2005/2006, Unirea Urziceni a promovat în Liga 1 pentru prima dată în istoria sa. Clasându-se pe locul secund în ierarhia seriei a 2-a a Diviziei B, unde prima poziţie a fost ocupată de Universitatea Craiova, micuţa echipă ialomiţeană a jucat un turneu de baraj în trei, pe care l-a câştigat în faţa formaţiilor Forex Braşov şi FC Bihor. Din păcate pentru fanii olteni, în anul de graţie 2009, Unirea Urziceni scrie istorie în Liga Campionilor, în timp ce Ştiinţa se zbate ca peştele pe uscat în Liga 1, visând la gloria de altădată.
Gruparea ialomiţeană nu deţine o reţetă secretă a succesului ci, pur şi simplu, are o organizare profesionistă. Patronul Dumitru Bucşaru nu este preocupat de apariţiile în presă, ci de asigurarea finanţării, în timp ce de organizare se ocupă un preşedinte competent, Mihai Stoica. Banca tehnică i-a fost încredinţată unui antrenor tânăr şi valoros, Dan Petrescu, care are puteri depline în alcătuirea echipei. „Bursucul“ a luat jucători de pe unde a putut, ieftini, dar cu caractere puternice, şi a format o echipă profesionistă, cu care surprinde „lumea bună“ a fotbalului european.

Premiere pentru fotbalul românesc

Surprinsă de forţa Unirii a fost şi FC Sevilla, care a fost învinsă marţi seară, cu 1-0, de campioana României. Singurul gol al partidei a fost marcat în minutul 45, când Brandan a executat o lovitură liberă în interiorul careului formaţiei din Sevilla, iar fundaşul Dragutinovic a trimis cu capul, de la zece metri, în propria poartă.
Aceasta este prima victorie a unei echipe româneşti într-un meci din faza grupelor Ligii Campionilor disputat pe teren propriu, după cea reuşită de Steaua, cu Widzew Lodz, scor 1-0, în ediţia ’96-’97. Unirea Urziceni a devenit echipa din România care a reuşit să adune cele mai multe puncte în cadrul fazei grupelor Ligii Campionilor, având, după cinci etape, opt puncte, cu două mai multe decât precedentul record. De asemenea, formaţia ialomiţeană a devenit prima echipă din România care a înregistrat două victorii în cadrul grupelor Ligii Campionilor.
Graţie succesului de marţi seară, trupa lui Dan Petrescu şi-a asigurat prezenţa în „primăvara europeană“, urmând să joace în optimile celei mai importante competiţii fotbalistice europene intercluburi dacă nu va pierde în ultima etapă, la Stuttgart.

Ibericii, surprinşi
de curajul românilor

Ibericii au rămas cu gura căscată după meciul de la Bucureşti, fiind surprinşi de înfrângerea Sevillei în faţa unei echipe care, până în acest sezon, nu avea un loc al său pe harta fotbalului mare. Site-ul oficial al grupării spaniole a scris că „este greu de dat o explicaţie pentru înfrângere“ şi a remarcat curajul şi profesionalismul jucătorilor campioanei României.
„Unirea a crezut în şansele ei, a arătat un curaj superb şi furios, a luptat pentru fiecare balon ca şi cum ar fi fost sfârşitul lumii“, a notat sevillafc.es.
Site-ul UEFA a remarcat faptul că jucătorii Unirii nu s-au bucurat foarte mult după victoria în faţa spaniolilor, asta şi pentru că „sunt aproape de o performanţă istorică“, iar acest lucru depinde de un rezultat bun cu VfB Stuttgart.

Liga Campionilor, faza grupelor
Rezultatele înregistrate marţi în etapa a 5-a a fazei grupelor Ligii Campionilor: Grupa E: Fiorentina – Lyon 1-0 (Vargas ’28-penalti), Debrecen – Liverpool 0-1 (Ngog ’4); Clasament: 1. FIORENTINA 12p, 2. LYON 10p, 3. Liverpool 7p, 4. Debrecen 0p. Grupa F: Rubin Kazan – Dinamo Kiev 0-0, Barcelona – Inter Milano 2-0 (Pique ’10, Pedro Rodriguez ’26); Clasament: 1. Barcelona 8p, 2. Inter Milano 6p, 3. Rubin Kazan 6p, 4. Dinamo Kiev 5p. Grupa G: Unirea Urziceni – FC Sevilla 1-0 (Dragutinovic ’45-autogol), Rangers FC – VfB Stuttgart 0-2 (Rudy ’16, Kuzmanovic ’59); Clasament: 1. SEVILLA 10p, 2. Unirea Urziceni 8p, 3. VfB Stuttgart 6p, 4. Rangers 2p. Grupa H: Arsenal – Standard Liege 2-0 (Nasri ’35, Denilson ’45), Alkmaar – Olympiakos Pireu 0-0; Clasament: 1. ARSENAL 13p, 2. Olympiakos 7p, 3. Standard Liege 4p, 4. AZ Alkmaar 2p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII