15.6 C
Craiova
marți, 15 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, prima înfrângere

Ştiinţa, prima înfrângere

În cel de-al treilea meci amical din Antalya, oltenii au fost învinşi ieri, scor 0-1, de lidera campionatului Bosniei şi Herţegovinei, Borac Banja Luka, iar preşedintele Ţicleanu a afirmat că a fost o partidă reuşită de pregătire.

Antrenorul principal al oltenilor, Nicolo Napoli, a început întâlnirea de ieri din Antalya în următoarea formulă: Hotoboc – Dănănae, Zoro, Lopes, Lopez – Prepeliţă, D. Stoica, Wendel – M. Costea, V. Bujor, Fl. Costea. Începutul primei reprize, cu excepţia unui şut în zid al lui Dorel Stoica (‘3), a fost destul de sărac în ocazii de gol, ambele echipe jucând prudent, dar destul de aprig. O mare ocazie de a marca a avut-o Craiova în minutul 31: Vlad Bujor i-a pasat excelent lui Florin Costea, atacantul alb-albaştrilor l-a driblat şi pe portarul bosniac, dar şutul său a fost respins in extremis de pe linia porţii. Cu cinci minute înainte de finalul primului mitan, Mihai Costea a şutat violent, din unghi, în bara transversală! În această primă parte a jocului, portarul Hotoboc a fost… şomer, bosniacii nereuşind să ţintească spaţiul porţii craiovene.

Ştiinţa, fără reacţie

La pauză, Napoli a făcut câteva schimbări: au ieşit Lopes, Lopez, Mihai Costea şi Vlad Bujor, care au fost înlocuiţi de Ciucă, Buşu, Firţulescu şi Crăciun. Borac Banja Luka a părut în a doua parte a jocului o echipă mai hotărâtă faţă de evoluţia din prima repriză. Totuşi, oportunităţi de a deschide scorul au avut oltenii, prin Mihai Costea (‘48) şi Firţulescu (‘57). După trei minute de la ocazia lui Firţulescu, echipa bosniacă a înscris: la o centrare venită de pe partea dreaptă, Stajic, nemarcat, a trimis cu capul în plasă, 1-0 pentru Borac Banja Luka (‘60). Adversarul Craiovei a fost foarte aproape de al doilea gol: Hotoboc a fost driblat de un jucător bosniac, dar şutul acestuia s-a dus aproape paralel cu poarta oltenilor (‘73)! În această parte de joc, antrenorii oltenilor au trimis în teren cinci tinere speranţe: Mihai Roman, Ologu şi Surugiu, care i-au înlocuit pe Florin Costea, Prepeliţă şi Wendel (‘66), apoi pe Gugu şi J. Nicolae (‘74), în locul lui Zoro şi Firţulescu. Finalul meciului a aparţinut Universităţii, dar şutul lui Dănănae a trecut la câţiva centimetri de spaţiul porţii bosniace (‘89). În prelungiri, Borac Banja Luka a fost foarte aproape de un autogol, după ce, la cornerul executat de J. Nicolae, balonul a fost respins neinspirat de un jucător bosniac pe lângă poartă şi a ieşit în corner.

Ţicleanu: Suferim din lipsa prospeţimii

Preşedintele interimar al Ştiinţei, Aurel Ţicleanu, a comentat această primă înfrângere a Craiovei în turneul din Antalya. „A fost un meci bun de pregătire, reuşit. Am avut câteva întrebări la care băieţii a trebuit să răspundă. Atât pe plan general, adică fizic, cât şi individual. Adversarii noştri nu au avut nici o jumătate de ocazie. Suferim însă de lipsa prospeţimii“, a declarat „Chiose“ la Digi Sport.
Ţicleanu a adăugat: „Au plecat nouă jucători importanţi şi trebuie înlocuiţi. Nu va fi uşor să omogenizăm lotul, dar eu cred că uşor-uşor vom face o echipă puternică“.

Amicalele Universităţii
„U“ Craiova – CSM Vâlcea 1-1, „U“ Craiova – Shinnik Yaroslavl 4-3, „U“ Craiova – Mlada Boleslav 1-1, „U“ Craiova – Borac Banja Luka 0-1. Mai sunt de jucat: 12 februarie: „U“ Craiova – FC Krasnodar (echipă nou-promovată în prima ligă din Rusia) şi 14 februarie, „U“ Craiova – Lokomotiv Plovdiv (locul cinci în prima ligă din Bulgaria).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII