20.3 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024

Mediocri!

Preliminarii CE 2012
Albania – România 1-1
Stadion:
„Kombetar Qemal Stafa“ (Tirana).
Au marcat: Salihi ‘24, Luchin ‘77.
Albania: Ujkani – Lila, Cana, Teli, Dallku – Bakaj (‘67, Hyka), Salihi, Lala, Lilaj – Roshi (‘77, Muzaka), Bogdani (‘46, Januzi). Selecţioner: Josip Kuze.
România: Lung – Luchin, Tamaş, Goian, Latovlevici – Nicoliţă (‘63, Torje), Bourceanu, C. Lazăr (‘87, Bucur) – Cociş, Marica (‘46, Stancu), Mutu. Selecţioner: Victor Piţurcă.
Cartonaşe galbene: Januzi ‘75 / Nicoliţă ‘56, Tamaş ‘70.
A arbitrat: Gediminas Mazeika (Lituania).

Tricolorii au remizat cu Albania, scor 1-1, şi au încheiat grupa D preliminară a CE din 2012 pe locul 3, irosind o nouă oportunitate de a reveni în lumea „bună“ a fotbalului

Ne este foarte greu să recunoaştem, dar rezultatele înregistrate în campania de calificare la Euro 2012 ne demonstrează că avem o naţională slabă, cu jucători limitaţi. Ultima ispravă a României s-a înregistrat în Albania, echipă pe care în urmă cu câţiva ani o băteam şi treziţi noaptea din somn. Acum, tricolorii, conduşi de „Briliantul“ Adi Mutu, nu au reuşit decât o remiză, scor 1-1, la Tirana, într-un meci fără miză, dar cu încărcătură morală, de orgoliu. De menţionat este faptul că albanezii au fost cei care au condus ostilităţile, Salihi marcând în minutul 24, iar elevii lui Victor Piţurcă au reuşit cu greu egalarea, Luchin salvând blazonul în minutul 77. Însuşi selecţionerul României, Victor Piţurcă, a afirmat că mai mult nu se putea obţine de la acest meci. „Din păcate, n-am mai avut forţă la acest meci. Îmi doream să câştigăm aceste două întâlniri. Asta este situaţia, am primit gol dintr-o greşeală, la fel cum s-a întâmplat şi cu Belarus. Trebuie să ne declarăm mulţumiţi cu acest egal. Puteam şi să pierdem. Rezultatele n-au fost bune, dar jocul a fost îmbucurător. Am văzut mulţi jucători, sper ca în viitorul apropiat să facem un «11» care să nu mai greşească atât de mult. Obiectivul meu e calificarea la CM 2014, dar eu aveam ambiţia să ne calificăm şi acum. Suferim foarte mult la mijloc. Ştiam ce mă aşteaptă, nu-mi pare rău că am preluat naţionala. Avem şanse să mergem la CM“, a spus Piţurcă.

Mutu cere răbdare
 
Liderul naţionalei României, atacantul Adrian Mutu, a declarat că trebuie să avem răbdare pentru a forma o echipă competitivă în vederea următoarei campanii de calificare, menţionând că este mulţumit de realizările sale în aceste preliminarii de la Euro 2012. „Cred că trebuie să aveţi puţină răbdare, pentru că sunt mulţi jucători tineri. Pesimismul nu te duce nicăieri. Sperăm să formăm o echipă competitivă pentru preliminariile următoare. Avem echipă, dar trebuie să muncim mai mult şi să fim încrezători. Important era să egalăm şi, mai ales, să câştigăm meciul, nu conta ca eu să marchez. Luchin a înscris din pasa mea“, a spus Mutu, la Sport.ro. Referitor la faptul că nu a marcat şi nu a reuşit să egaleze recordul de goluri la echipa naţională deţinut de Gheorghe Hagi, Mutu a spus: „Eu am doar 32 de ani, alţii au jucat până la 38 de ani la echipa naţională. Am timp să marchez. Mai am ani la dispoziţie pentru a-l depăşi pe Hagi. Am jucat cinci meciuri, am dat cinci goluri, sunt mulţumit de ce am făcut în această campanie“.

Bilanţul României, modest

România a înregistrat în grupa D a preliminariilor Euro 2012 trei victorii (3-1 cu Luxemburg, acasă, 3-0 cu Bosnia-Herţegovina, acasă, şi 2-0 cu Luxemburg, în deplasare), cinci remize (1-1 cu Albania, acasă, 0-0 cu Belarus, în deplasare, 0-0 cu Franţa, pe teren propriu, 2-2 cu Belarus, acasă, şi 1-1 cu Albania, în deplasare) şi două înfrângeri (0-2 cu Franţa, în deplasare, şi 1-2 cu Bosnia-Herţegovina, în deplasare).
Clasamentul final al grupei D este următorul: 1. Franţa (21 de puncte), 2. Bosnia (20), 3. România (14), 4 Belarus (13), Albania (9) şi Luxemburg (4 puncte).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII