19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalistă de la Real Craiova, convocată la naţională

Fotbalistă de la Real Craiova, convocată la naţională

Andreea Tomescu, jucătoare la Real Craiova, a fost convocată de selecţionerul României, Maria Delicoiu, pentru meciul de sâmbătă cu reprezentativa similară a Kazahstanului din preliminariile Campionatului European din Suedia, din 2013

Naţionala de fotbal feminin senioare a României va întâlni sâmbătă (ora 11.00), la Mogoşoaia, selecţionata similară a Kazahstanului, în preliminariile Campionatului European 2013. Pentru această confruntare, antrenorii Maria Delicoiu (principal) şi Mirel Albon (secund) au convocat şi „stâlpul apărării“ de la formaţia Real Craiova, fundaşul Andreea Tomescu. „Mă bucur că antrenorii şi-au reîntors privirea către echipa noastră, pentru că avem jucătoare valoroase, care merită să fie convocate. Pe lângă Tomescu, ar mai fi putut fi chemate portarul Flori Bertea, Andreea Cojocaru sau Mirabela Ristache. Dar este o mândrie pentru noi şi că Tomescu a fost convocată“, a spus antrenorul de la club al Andreei, Sorin Pătraşcu.
Jucătoarea originară din Novaci (Gorj) a ajuns de două zile în cantonamentul naţionalei, iar ieri a efectuat vizita medicală. Andreea este o obişnuită a loturilor naţionale, căci până să ajungă la senioare ea a trecut pe rând pe la naţionalele U17 şi U19. La echipa mare a României a mai „bifat“ cinci selecţii, chiar şi în preliminariile pentru Euro 2013. „Sunt bucuroasă că m-a convocat la lot. Voi trage tare la antrenamente pentru a-i mulţumi pe antrenori şi să le dovedesc că se pot baza pe mine. Sunt colegă de cameră cu o fată care evoluează în Italia, pe postul de portar, Sabina Radu, convocată în premieră la lot“, a spus Andreea. Jucătoarea Realului crede că tricolorele pot obţine locul trei în grupă, care, deşi nu aduce calificarea, ar fi important pentru palmares: „Nu putem emite pretenţii la primele două locuri din grupă deoarece Germania şi Spania sunt formaţii extrem de puternice, dar trebuie să luptăm cu Elveţia pentru locul trei. Iar un prim pas este să învingem Kazahstanul şi cred că vom reuşi să ne impunem deoarece în tur le-am bătut la ele acasă cu 3-0“. Astăzi, naţionala României de senioare va întâlni într-un amical selecţionata de junioare a ţării noastre, care, de asemenea, va susţine zilele viitoare un meci internaţional.
Echipa mare ocupă locul trei în grupa a doua preliminară, cu 9 puncte (6 meciuri), fiind devansată de Germania (13p, 5 meciuri) şi Spania (13 p, 5 meciuri), în timp ce adversara sa de sâmbătă, Kazahstan, se află pe locul cinci, cu 4 puncte, înregistrând în cele şase partide disputate o victorie, un egal şi patru înfrângeri.

Face 20 de ani
pe 1 aprilie

După încheierea partidei cu Kazahstan, Andreea Tomescu va reveni în Bănie, urmând ca a doua zi să evolueze pentru echipa de club, Real, contra celor de la Motorul Oradea, meci care ar putea fi decisiv în stabilirea ocupantei locului secund în seria vest a Ligii I, loc ce duce în play-off. Real şi Oradea sunt despărţite de un singur punct în clasament. După meci, jucătoarea va fi sărbătorită de colege deoarece schimbă prefixul – va împlini 20 de ani.

Sistemul de calificare

Jocurile din cele şapte grupe preliminare ale CE se vor desfăşura până pe 19 septembrie, iar câştigătoarele grupelor şi cea mai bună dintre echipele de pe locul 2 se vor califica la turneul final, celelalte şase naţionale de pe locul secund urmând să joace în play-off, tur-retur, pentru alte trei locuri la competiţia ce va fi găzduită de Suedia, la turneul final, din luna iulie a anului 2013. Aşadar, în grupa a doua, Spania şi Germania continuă lupta pentru locul 1 (care asigură calificarea directă la turneul final din Suedia, din iulie 2013), perdanta acestui duel urmând fie să se califice la rându-i (dacă va fi cea mai bună dintre echipele de pe locul 2 în cele şapte grupe) la turneul final, fie să joace unul dintre cele trei meciuri de play-off. În ceea ce ne priveşte, vom concura cu Elveţia pentru locul trei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS