22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSport„Ajutăm necondiţionat noua echipă a Craiovei“

„Ajutăm necondiţionat noua echipă a Craiovei“

Managerul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, Paul Răducan, a afirmat că este dispus să ajute la reconstrucţia noii echipe
a Universităţii Craiova cu jucători, fără să ceară nici un ban

Timpul se scurge şi lucrurile par să stea pe loc, fotbalul craiovean fiind la fel de „amorţit“ ca anul trecut, când Ştiinţa a fost exilată din fotbalul românesc de membrii Comitetului Executiv. Zilnic apar fel şi fel de ipoteze legate de revenirea Universităţii Craiova, suporterii tresar şi se „agaţă“ de orice informaţie optimistă şi plauzibilă, însă, din păcate, nici una dintre variantele vehiculate până acum nu a prins contur, iar asta doare. Doare rău, pentru că Bănia adoră fotbalul şi deja un an de absenţă a deschis o rană mare în sufletul fiecărui oltean, rană ce pare să nu se cicatrizeze decât printr-o revenire în forţă. Încă un an fără fotbal ar însemna dezastru, mai ales că Universitatea Craiova a obţinut o victorie importantă pe terenul hârtiilor, la Curtea de Apel Bucureşti, şi teoretic ar putea reveni. Autorităţile locale au anunţat că pot participa la renaşterea echipei asigurând partea administrativă, nu şi latura financiară, dar lucrurile tot nu se mişcă, finanţatorul echipei recunoscând că nu poate alinia acum o formaţie competitivă fie şi pentru eşalonul secund. Dar şi acest aspect ar putea fi rezolvat, managerul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, Paul Răducan, declarând, pentru GdS, că noua echipă a Craiovei se poate clădi pe un nucleu de fotbalişti ai clubului de la „Hanul Doctorului“, căliţi deja în Liga a II-a.
„Este inadmisibil să stăm cu mâinile în sân şi să nu încercăm să redresăm fotbalul craiovean. Am văzut că autorităţile locale sunt dispuse să ajute cu partea administrativă, deci ar mai fi latura financiară şi jucătorii. La acest ultim capitol putem interveni noi, cei de la Şcoala de Fotbal «Gică Popescu», cu jucătorii noştri de valoare. Să ni se ceară ajutorul şi noi punem la dispoziţie oricâţi jucători este nevoie, gratuit. Avem mulţi fotbalişti la dispoziţie, care evoluează în Liga I sau Liga a II-a şi putem apela la ei. Spre exemplu, gândiţi-vă că lotul Chindiei a fost alcătuit în proporţie de 80 la sută din jucătorii noştri, de la Şcoala de Fotbal «Gică Popescu», şi oricare dintre aceştia poate veni oricând, în această pauză competiţională, la noua echipă a Craiovei. Îi ajutăm fără să clipim, numai să ni se ceară asta. Dar ei, cei care vor da banii la echipă, indiferent cum ar arăta acţionariatul, pot să ia câţi jucători vor, pe alese, până se pune echipa pe picioare, şi îi pot folosi cât timp ar fi nevoie. Repet, nu am cere nici un ban, se pot folosi de jucătorii noştri oricât doresc. Am mână liberă de la Gică Popescu şi, oricum, el nu ar refuza colaborarea, iubeşte Craiova şi sunt sigur că ar participa cu ce ar putea la renaşterea echipei. Doar cu bani nu îi putem ajuta“, a spus Paul Răducan.

„Sper să ia cineva atitudine“

Întrebat cum a perceput această perioadă de absenţă a Universităţii Craiova din „peisajul“ fotbalistic, Paul Răducan a afirmat că a suferit ca tot olteanul şi că speră să nu se prelungească această „vacanţă“, mai ales dacă nu este „forţată de FRF“.
„A fost un an cel puţin ciudat, nu aş putea să descriu ce sentiment am trăit, parcă lipsea ceva sau cineva drag. De fapt, acest sentiment încă persistă. Eu zic că s-a simţit din plin absenţa Universităţii şi consider că suferinţa trebuie să ia sfârşit. Nu ştiu cum, dar eu cred că se pot organiza lucrurile în aşa fel încât să fie bine şi să reînvie acest spirit. Ar trebui să se implice mai mult autorităţile locale. Aşa cum s-a putut la Târgovişte, la Timişoara sau în alte locuri, pentru că sunt multe echipe susţinute de autorităţile locale împreună cu una, două sau mai multe persoane fizice, potente financiar, aşa s-ar putea şi aici, la Craiova. Ar fi dezastru dacă mai stăm un an pe tuşă, nici nu vreau să mă gândesc la aşa ceva. Sper să ia cineva atitudine, dar rapid, şi să se revină la normalitate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS