Naţionala României întâlneşte astăzi reprezentativa Australiei, importanţa amicalului devenind foarte mare după ce selecţionata Ligii I a fost umilită de Polonia
Naţionala României se află pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte cantonamentul din Spania, de la Estepona, mâine urmând să revină în ţară, stagiu care a avut ca scop pregătirea „dublei“ cu Ungaria (22 martie) şi Olanda (26 martie), din preliminariile CM din Brazilia. În cadrul acestui cantonament, Victor Piţurcă a testat o serie de jucători din campionatul intern, însă selecţionata Ligii I a fost umilită, sâmbăta trecută, de Polonia cu 4-1, într-un amical disputat la Malaga. Pentru România urmează un test mult mai important, astăzi, de la ora 21.45, tot pe „Estadio Ciudad“ din Malaga, întâlnind reprezentativa Australiei, o premieră de altfel. Selecţionerul a păstrat doar nouă jucători din Liga I, pe Lung Jr., Luchin, Dragoş Grigore, Găman, Chiţu, Grozav, Alexe, Nistor şi Maxim, ultimul fiind transferat între timp la Stuttgart, şi a chemat „ajutoare“ pentru confruntarea cu echipa de la Antipozi. La lot au sosit şase jucători de la Steaua, Tătăruşanu, Chiricheş, Pintilii, Bourceanu, Tănase şi Rusescu, şi opt jucători legitimaţi la cluburi de peste hotare: Pantilimon, Tamaş, Goian, Ştefan Radu, Raţ, Torje, Lazăr şi Bogdan Stancu.
Pentru că nu concepe un nou eşec, Piţi a renunţat la superficialul Adrian Mutu, însă colegii îl „plâng“. „Ne gândim la meciul cu Australia. Trebuie să facem un joc bun şi să câştigăm, iar la meciul cu Ungaria să fim cu toţii la maximum din punct de vedere fizic. Sunt sigur că poate şi lui Piţurcă îi pare rău că nu l-a luat, văzând că a marcat două goluri cu Olympique Lyon. Adrian Mutu rămâne un jucător valoros, care oricând poate decide soarta unei partide şi când vine la naţională ne poate ajuta foarte mult“, a afirmat Dorin Goian, la Dolce Sport.
Tricolorii au primit ieri o veste bună, meciul de pe 22 martie, de la Budapesta, Ungaria – România, din preliminariile CM 2014, rămâne aşa cum a decis FIFA acum o lună, mai exact fără spectatori. Federaţia Maghiară a făcut recurs la decizia Comisiei de Disciplină a FIFA, dar Comisia de Apel a forului mondial a analizat cazul şi a decis să menţină sancţiunea acordată.
Australia, o necunoscută periculoasă
Adversara de astăzi a României nu are un nume mare în fotbal, trecutul său fiind cel puţin modest până acum. Lucrurile par să se schimbe însă în bine în sportul-rege de la Antipozi, lotul „cangurilor“ cuprinzând în prezent o serie de jucători care evoluează în campionatele puternice ale lumii. Dintre cei 19 fotbalişti chemaţi de Holger Osieck, 15 activează în Europa, din lotul „cangurilor“ făcând parte următorii: portari: M. Schwarzer (Fulham), A. Federici (Reading), fundaşi: Lucas Neill (fără contract), L. Wilshire (Dinamo Moscova), R. Williams (Middlesbrough), Zullo (Utrecht), Cornthwaite (Chunnam Dragons), McGowan (Shandong), Davidson (Heracles); mijlocaşi: Bresciano (Al-Gharafa), Holman (Aston Villa), Jedinak (Crystal Palace), McKay (Chanchun), Rukavytsya (Mainz), Holland (Austria Viena), Oar (Utrecht); atacanţi: Kruse (Düsseldorf), Brosque (Al-Ain), Leckie (FSV Frankfurt).
„Pentru mine este o oportunitate de a vedea la lucru jucătorii care evoluează în campionatele europene şi pe care nu i-am mai văzut din luna octombrie a anului trecut. Nu este un secret că România este o echipă de calitate, bine plasată în grupa ei de calificare şi că practică un fotbal bun. E important să ne verificăm împotriva unui adversar puternic, iar meciul cu România va fi un examen bun înaintea partidei cu Oman din martie“, a spus Osieck pentru site-ul oficial al Federaţiei Australiene de Fotbal.
Partida amicală România – Australia va fi condusă de o brigadă de arbitri din Spania, avându-l la centru pe Carlos Velasco Carballo. El va fi ajutat de asistenţii Roberto Alonso Fernandez şi Juan Carlos Yuste Jimenez, iar arbitru de rezervă va fi Carlos Del Cerro Grande.