9.8 C
Craiova
sâmbătă, 16 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSportO campioană a Americii la box, în practică la Craiova

O campioană a Americii la box, în practică la Craiova

Destiny Chearino este campioana Americii şi totodată componentă a lotului naţional
Destiny Chearino este campioana Americii şi totodată componentă a lotului naţional

Destiny Chearino este o pugilistă atipică. Practică acest sport la cel mai înalt nivel, fiind componentă a lotului național de box al SUA, dar în paralel vrea să facă o carieră în kinetoterapie. Tânăra doctorandă a venit în Bănie pentru un schimb de experiență și s-a îndrăgostit de orașul nostru.

Destiny Chearino, una dintre cele mai valoroase pugiliste din America, fiind campioană națională la categoria de greutate 64 de kilograme, se află zilele acestea în Craiova.
Destiny are 24 de ani, face doctoratul în kinetoterapie și a venit la Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din Bănie pentru un schimb de experiență. Atunci când o vezi pe Destiny, îți este greu să crezi că practică boxul. Este o tânără blondă, înaltă, slăbuță, cu trăsături feminine.
Am întâlnit-o pe campioana Americii în centrul Craiovei, unde ieșise la plimbare împreună cu colega sa de peste Ocean, Shannon Pereira. Ghizi le-au fost profesorul Andrei Tohăneanu și Liviu Stan, preşedinte executiv al Asociației Județene de Box Dolj.

„Boxul mi-a dat încredere în mine“

Destiny Chearino, componentă a lotului național de box al Statelor Unite ale Americii, a mărturisit că este o fire mai băiețoasă și că de mică a practicat mai multe sporturi de contact. A început cu karate, kick-boxing, iar la 13 ani s-a îndreptat spre box.
Rămasă fără mamă la o vârstă fragedă, Destiny era foarte emotivă, iar boxul a ajutat-o să capete încredere în sine, atât în ring, cât și în viața de zi cu zi. Tatăl său a încurajat-o mereu să facă ceea ce-i place. „Când am mers prima dată la sala de box, erau doar băieți, dar nu am avut nici o problemă. Îmi plăcea să fiu diferită de alte fete. Am avut ceva probleme în a-mi găsi partenere de antrenament în zona unde locuiam și trebuia să călătoresc în mai multe orașe. Când urc în ring, mă simt cel mai bine. La antrenamente muncesc din greu, dar nu mă plâng. Boxul mi-a adus multe satisfacții, am obținut rezultate bune, dar cel mai mult m-a ajutat să am încredere în mine“, a povestit tânăra.

A ales Craiova și nu regretă

Destiny Chearino şi Shannon Pereira au vizitat oraşul avându-i ca ghizi pe profesorul Andrei Tohăneanu (stânga) și Liviu Stan, preşedinte executiv al Asociației Județene de Box Dolj (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Destiny Chearino şi Shannon Pereira au vizitat oraşul avându-i ca ghizi pe profesorul Andrei Tohăneanu (stânga) și Liviu Stan, preşedinte executiv al Asociației Județene de Box Dolj (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)

Destiny Chearino a absolvit Facultatea de Kinetoterapie și spune că acest lucru îi este de ajutor și în cariera sportivă. „Știu totul despre fracturi, traumatisme craniene și am văzut accidentări horror. Din fericire, eu nu am avut parte de accidentări grave“, a spus americanca.
Acum face doctoratul tot în kinetoterapie la o facultate din Rhode Island și a ales să facă practică tocmai în România pentru că a vrut să vadă modul de lucru de aici, diferențele în predarea materiei, dar era foarte curioasă să cunoască cultura țării noastre.

11058706_844083298680_3528555117934949477_n

I-au plăcut mult clădirile din Bănie și a făcut sute de poze pentru a le arăta prietenilor. „Am căutat ceva cu totul diferit. Am avut cinci sau șase opțiuni, dar am ales să vin la Craiova. Am avut ce învăța aici. Îmi place România și orașul Craiova! Aveți o cultură veche, care se vede în arhitectură. La noi totul este nou-construit, clădirile nu au o istorie“, a spus campioana americană.

Destiny Chearino (dreapta jos) face parte din lotul naţional
Destiny Chearino (dreapta jos) face parte din lotul naţional al SUA

Visează la JO de la Rio

Chearino se află în perioada de recuperare după o accidentare suferită la cot și își va relua antrenamentele abia în luna octombrie. Ar vrea să scadă în greutate pentru a face o categorie olimpică și apoi să încerce să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. Tânăra nu vrea să renunțe nici la box, nici la kinetoterapie: „Voi continua cu ambele. Mă interesează mult medicina sportivă, fizioterapia, dar și boxul“.

428226_10200489674503268_395050437_n

Liviu Stan: Este un model demn de urmat

Când a aflat că în Bănie a venit o componentă a lotului olimpic al SUA, Liviu Stan s-a gândit să o invite pe Destiny la Gala de Box „Mihai Goanță“, programată pe 21 martie, la Liceul Energetic. A avut ghinion, deoarece tânăra pugilistă va pleca acasă marțea viitoare. „Mi-aș fi dorit mult un sparring între ea și Dora Mustățea, campioana noastră, chiar dacă este diferență de categorii. Ar fi fost interesant pentru ambele, pentru că este diferență de stil între Europa și SUA. Din păcate, va pleca mai devreme în țara natală și întâlnirea nu va mai avea loc“, a spus Stan. Acesta a rămas plăcut surprins după discuțiile cu Destiny: „Este foarte pregătită, știe mult box. Studiază kinetoterapia și totodată a rămas aproape de box. Este un model demn de urmat. Este un om multilateral. Mi-a spus o grămadă de lucruri interesante. Am vorbit despre nutriționiști, tactici, cum își fac sportivii bandajele. Boxerii sunt înconjurați de oameni din toate domeniile, așa cum îmi doresc și eu“.

1797480_10203468681216574_494989362_n

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS