19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, aur la Campionatele Europene de gimnastică aerobică

România, aur la Campionatele Europene de gimnastică aerobică

România a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, aseară, la întrecerea pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică aerobică de la Elvas (Portugalia). Ungaria a fost și ea medaliată cu aur, iar Italiei i-a revenit bronzul, informează AGERPRES.Vineri, echipa de juniori a țării noastre a reușit, de asemenea, să câștige medalia de argint.

România are șanse mari și la alte medalii. La individual feminin, Oana Corina Constantin, vicecampioană europeană anul trecut, a ocupat locul al doilea în calificări, în timp ce Bianca Gorgovan s-a clasat a șaptea. Și în competiția masculină vom avea reprezentanți în finală: pe Gabriel Bocșer, care s-a calificat cu cel de-al șaselea punctaj, precum și pe Marian Brotei, cu următoarea medie după colegul său. La perechi mixte, Dacian Barna și Lavinia Panaete au terminat pe locul patru,  iar Bianca Gorgovan și Lucian Săvulescu au prins ultimul bilet în finală. Lavinia Ioana Panaete, Dacian Nicolae Barna și Lucian Ștefan Săvulescu au obținut cea mai bună notă la trio.

Finalele la seniori se desfășoară, astăzi, începând cu ora 15.30, după cum este specificat pe site-ul Federației Române de Gimnastică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS