16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / Andreea Lilă a reuşit prima mare performanţă din carieră

Tenis / Andreea Lilă a reuşit prima mare performanţă din carieră

Jucătoarea de tenis Andreea Lilă (CSM Craiova) a ocupat locul trei la ediţia 2019 a Campionatului Național Individual de Iarnă U16, competiţie organizată de curând la Centrul Național de Tenis din cadrul FRT. Bronzul din Capitală reprezintă cel mai bun rezultat din carieră pentru eleva lui Alexandru Banciu.

„Mă bucur enorm pentru Andreea că a reușit să câștige acest bronz national la U16 fiind cea mai bună performanță de până acum pentru ea. Și pentru tenisul de câmp din Craiova este un rezultat important având în vedere că de câțiva ani buni nu s-a mai câștigat o medalie la această categorie din partea tenismenilor craioveni. Suntem fericiți că munca noastră dă roade și sperăm să urmăm o pantă ascendentă a rezultatelor“, a declarat Alex Banciu, coordonatorul secției de tenis de câmp din cadrul CSM Craiova.

La naționalele de la București, Andreea Lilă s-a impus în primul meci împotriva Ancăi Todoni (CSM Timișoara) cu 6-2, 6-4, a câștigat apoi în turul doi contra sportivei Alexia Puiac (CS Marc Tenis) cu scorul de 6-0, 6-1. În fazele finale, tenismena noastră a bătut-o pe Daria Munteanu (CS Tenis Club Coreco Iași) în sferturile de finală cu 6-2, 6-3, dar a pierdut în semifinale cu 7-5, 6-2 în fața jucătoarei Alexandra Petric (CSA Steaua București). Meciul pentru locul trei nu s-a mai ținut pentru că adversara Andreei Lilă s-a retras din cauza unor probleme medicale, iar sportiva noastră a urcat pe a treia treaptă a podiumului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS