3.1 C
Craiova
miercuri, 22 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăSportAlin Staicu, mulţumit de modul cum decurg lucrurile la CSS

Alin Staicu, mulţumit de modul cum decurg lucrurile la CSS

Directorul Clubului Sportiv Şcolar Craiova, Alin Staicu, a stat de vorbă cu GdS despre gruparea pe care o reprezintă. Acesta a afirmat că toate sporturile de sală sunt în progres şi că aşteaptă rezultate din cele mai bune în 2019, iar în privinţa fotbalului a admis că grupele de juniori mai mici sunt în reconstrucţie, în timp ce prima formaţie a clubului a produs şi oferit an de an tineri cu perspective frumoase.
GdS: Sunteţi în pregătiri la toate sporturile, iar unele secţii deja sunt în competiţii. Ce aşteptări aveţi?
Alin Staicu: Da, la nivel de club suntem în pregătiri intense. Echipele de baschet, handbal, copiii de la secţia de tenis de masă şi-au început deja activitatea competiţională pentru anul în curs şi aşteptăm şi fotbalul să înceapă în luna martie. Suntem cu toţii în pregătiri şi sperăm să bifăm un an foarte bun.
GdS: Tenisul de masă este primul care intră în meciurile oficiale.
A.S.: Da, şi menţionez că tenisul de masă este secţia cu cele mai bune rezultate. Ne putem lăuda cu performanţe deosebite anul trecut, sportiva Luiza Popescu a făcut parte din lotul naţional ce a participat la Campionatul European de la Cluj, din luna mai, şi unde a obţinut medalia de bronz. Patrick Anghel, sportivul profesorului Liviu Nicoli, a obţinut la competiţia Top 12, foarte importantă, a obţinut locul 10, la categoria 8-10 ani. Sunt rezultate importante obţinute şi la alte competiţii, dar cele pe care vi le-am menţionat mai devreme sunt cu adevărat excepţionale. Tenisul de masă are o activitate intensă pe tot parcursul anului, iar componenţa staff-ului tehnic este următoarea: Loredana Cârticioiu, Liviu Nicoli, Olimpiu Oproiu, Cătălin Georgescu.
GdS: Cum staţi cu baschetul şi handbalul, pentru că la prima vedere putem spune că aceste sporturi sunt revitalizate de când avem reprezentante pe prima scenă a ţării la seniori?
A.S.: Faptul că sunt echipe care fac performanţă în Craiova, şi aici mă refer la echipele de la SCM Craiova, a creat o emulaţie în rândul copiilor şi al tinerilor. Un mare interes este manifestat pentru jocul de baschet, ne vin foarte mulţi copii, mai ales la baza piramidei, unde sunt cei cu vârste mici. Craiova are o echipă masculină foarte bună de baschet, dovadă şi locul ocupat în clasamentul Ligii Naţionale, care atrage foarte mulţi suporteri în Sala Polivalentă, uneori chiar o umplu, şi asta a generat foarte mult interes în rândul celor mici. Clubul nostru are un motiv de mândrie legat de echipa masculină de baschet, pentru că îl avem şi noi reprezentant pe profesorul Cătălin Gârleanu, care este antrenorul secund al echipei şi component în staff-ul CSS Craiova. Catedra de baschet îi mai cuprinde pe profesorii-antrenori Daniel Vasile, Liviu Manea, Daniela Manea, Carmen Popescu, Paul Nicolae şi Gheorghe Petcu.
GdS: Aveţi şi la handbal un caz asemănător, pe portarul Flori Stanciu…
A.S.: Da, este o mândrie pentru mine şi pentru CSS că o avem pe Flori Stanciu în cadrul clubului şi sper să rămână cât mai mult timp, pentru că am urmărit câteva antrenamente conduse de ea şi mi-au plăcut foarte mult, şi spun că atrage foarte mulţi copii la sală. Este o sportivă care are un palmares impresionat şi este şi un om minunat. O felicit şi sper să facă o carieră frumoasă şi în calitate de antrenor de handbal. Acum trebuie să-i urăm însănătoşire grabnică şi să revină cât mai repede în sală. La handbal îi mai avem antrenori pe Constantin Tosun, Maria Vlăsceanu, Ileana Manolescu, Alexandru Teuţan şi Cătălin Chimoiu.

„Încercăm să facem faţă cu brio concurenţei extrem de mari de la fotbal“

GdS: Ce ne puteţi spune de grupele de fotbal?
A.S.: Am trecut şi trecem printr-o perioadă de reconstrucţie, ca să zic aşa, a grupelor pe care le avem în cadrul clubului. Suntem patru antrenori care ne desfăşurăm activitatea la CSS şi încercăm să facem faţă cu brio concurenţei extrem de mari. Primul component este profesorul-antrenor Gheorghe Vlad, care este cel mai experimentat dintre toţi şi este şi şeful de catedră. Dânsul se ocupă de juniorii B, adică Under 17, dar şi de cei Under 15. Urmează Alexandru Boangiu, care conduce grupa Under 19 şi echipa de copii născuţi în anii 2009-2010, apoi Ioan Robert Catană, care are grupe mai mici, de 2008, 2010, 2011, 2012, şi mai sunt şi eu, care mi-am păstrat o grupă de juniori, conform planului nostru cadru.
GdS: Cum comentaţi situaţia de la „republicani“?
A.S.: La Under 17 nu stăm foarte bine în clasament (locul 8 în seria 6 a Campionatului Naţional – n.r.) şi ne dorim să îmbunătăţim performanţele sportive. Mult mai bine stăm la Under 19, suntem pe locul 5, dar şi aici este loc de mai bine. Un lucru cert este că trebuie să îmbunătăţim aceste grupe de juniori, pentru că în perioada anterioară am reuşit să le întregim, iar acum lucrăm intens la factorul performanţă. Putem să ne lăudăm la grupa de Under 19, care de-a lungul timpului a dat foarte mulţi fotbalişti buni către cluburile din ţară şi chiar peste hotare, şi aici vreau să-l dau exemplu pe Dragoş Albu, căpitanul echipei naţionale Under 18, care a trecut şi pe la Academia „Gică Popescu“, iar în momentul de faţă este legitimat la clubul olandez Utrecht. Mai avem unul dat la FC Dundee, în Scoţia, pe Alexandru Manolache, şi mai mulţi copii aflaţi acum la Universitatea Craiova: Cosmin Cojocaru, Francesco Pascu, Răzvan Stoicescu, Cristian Manea. Sunt şi alţii plecaţi în ţară, gen Alexandru Pogaci… Ne bucurăm că i-am adus la un nivel bun şi de acum înainte trebuie să muncească şi să-şi câştige locul în marea performanţă. Obiectivul echipelor Under 17 şi Under 19 este să propunem noi nume fotbalului românesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS