16.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportPugilistul Maxim Dadashev a murit după un meci

Pugilistul Maxim Dadashev a murit după un meci

Boxerul rus Maxim Dadashev a murit într-un spital din SUA, după ce s-a luptat în ring cu Subriel Matias din Puerto Rico, potrivit CNN. Confruntarea de categorie super-uşoară s-a disputat la MGM National Harbor din Oxon Hill, Maryland.
Dadashev avea 28 de ani.
„Top Rank este devastat să raporteze că Maxim Dadashev a decedat în această dimineață din cauza rănilor suferite în timpul meciului de vinerea trecută”, a declarat promotorul lui Dadashev, Top Rank, într-o declarație. „Maxim a fost un luptător talentat, un soț iubitor și un tată exemplar. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă spre familia și prietenii lui”.
„Maxim a fost un tânăr grozav”, a adăugat fondatorul Top Rank și CEO-ul Bob Arum. „Suntem cu toții întristați și afectați de moartea sa prematură”.

Cauza decesului-hemoragia cerebrală

Antrenorul lui Dadashev, Buddy McGirt, a oprit lupta după runda a 11-a.
Matias îl domina pe Dadashev și pe cărţile de scor la momentul opririi scria a trecut cu 109-100, 108-101 și 107-102, potrivit lui Dan Rafael de la ESPN.
Dadashev a trebuit să fie ajutat să iasă din ring. El a început să vomite. Şi-a pierdut conștienţa înainte de a ieşi din sală, a raportat ESPN. Rusul a fost dus la Centrul Spitalului Prince George din Cheverly, Maryland. Dadashev a fost operat pe creier pentru a elibera presiunea asupra creierului cauzată de o hemoragie cranianăm după un hematom subdural.
Acesta a adăugat că Dadashev a trebuit să fie plasat într-o comă indusă după operație.
„După cum vă puteți imagina că știrile din această dimineață ne-au devastat pe toți”, a scris McGirt într-un mesaj către CNN. „Din respect pentru familie, mă voi abține să fac orice comentariu în acest moment. Maxim era și va fi întotdeauna un tânăr fenomenal și boxer”.
Dadashev, originar din Sankt-Petersburg, Rusia, s-a stabilit în Oxnard, California. El a avut un record în boxul profesionist de 13 victorii și o înfrângere. 10 dintre victorii au fost prin knockout.
Federaţia Rusă de Box a anunțat că va ancheta circumstanţele morţii lui Maxim Dadashev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS