21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportBianca Ghelber, Camelia Gal şi Rareş Toader performerii CI ale României

Bianca Ghelber, Camelia Gal şi Rareş Toader performerii CI ale României

Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Camelia Gal (400 m) şi Rareş Toader (aruncarea greutăţii) au reuşit cele mai bune performanţe la a 65-a ediţie a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României ”Iolanda Balaş Soter”, competiţie desfăşurată sâmbătă şi duminică pe Cluj Arena din Cluj-Napoca.

Prima în clasamentul pe puncte şi câştigătoarea marelui premiu a fost Bianca Ghelber, cu 1.127 puncte, după ce s-a impus în proba de aruncare a ciocanului cu o performanţă de 72,09 m. Pe locul al doilea la general s-a clasat Camelia Gal, cu 1.126 puncte, după ce a fost înregistrată la 400 m plat în 52 sec 01/100. Al treilea a fost Rareş Toader, câştigătorul probei de aruncare a greutăţii, cu 19,71 m, care a totalizat 1.103 puncte.

Podiumul general la feminin a fost completat de Florentina Iuşco, cu 1.092 puncte (lungime – 6,43 m), iar la masculin de Florin Vişan, cu 1.055 puncte (triplusalt – 15,07 m), şi de Alexandru Novac, cu 1.047 puncte (suliţă – 76,13 m).

Florentina Iuşco: „Nu sunt mulţumită de rezultat”

Cristiana Daniela Bălan a câştigat proba de 800 m, cu cu timpul de 2 min 07 sec 44/100, adjudecându-şi şi trofeul Memorialul „Maria Cioncan”.

Mihai Donisan s-a impus clar în proba de săritură în înălţime, cu 2,10 m, primind din partea lui Doru Soter, fiul regretaţilor Iolanda Balaş Soter şi Ioan Soter, trofeul Memorial „Ioan Soter”.

La doar 18 ani, Andreea Iuliana Lungu a obţinut victoria în proba de aruncare a discului, cu 45,79 metri, primind şi trofeul Memorial „Lia Manoliu”, oferit de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Florentina Iuşco, singura atletă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo care a concurat în acest weekend pe Cluj Arena, s-a impus la săritura în lungime cu 6,43 m, după ce sâmbătă câştigase şi la triplusalt.

„Sunt fericită că am câştigat, dar nu sunt mulţumită de rezultatul obţinut. În ultimele două săptămâni nu am reuşit să mă pregătesc aşa cum am dorit, dar aceasta nu este o scuză. Urmează Naţionalele şi Campionatele Balcanice, iar eu sper ca la următoarele concursuri să sar mai bine’‘, a declarat Florentina Iuşco pentru FRA.

Citeşte şi: Mihaela Buzărnescu va participa la US Open. Vezi anunţul româncei!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS