După performanţele de săptămâna trecută de la Finala Campionatului Naţional de Karate Tradiţional pentru copii (6-13 ani), clubul Centura Neagră Craiova nu s-a mulţumit doar cu acele rezultate şi a impresionat şi la grupele de vârstă mai mari. Astfel, în perioada 11-13 iunie, la Poiana Braşov, sportivii Oanei Gîrleşteanu au participat la Finala Campionatului Naţional de Karate Tradiţional Fudokan pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori, ediţia a 30-a, unde au obţinut nu mai puţin de 37 de medalii.
Centura Neagră Craiova a participat, în total, cu 13 sportivi, care au demonstrat că pregătirea a fost una excelentă, iar rezultatele au fost pe măsură. Dintre cele 37 de medalii, 18 sunt de aur, 10 de argint şi 6 de bronz. De asemenea, menţionăm că s-au obţinut şi trei locuri 4, care nu sunt deloc de neglijat.
Miză mare, rezultate satisfăcătoare
Antrenoarea sportivilor de la Centura Neagră Craiova, Oana Gîrleşteanu, ne-a explicat cât de importantă a fost această competiţie şi ce miză mare a fost pusă la mijloc. De asemenea, medaliaţii cu aur vor participa la Europene şi Mondiale, competiţiile grandioase din partea a doua a anului.
„A fost, per total, foarte bine. Mulţi sportivi nu au reuşit să participe la prea multe antrenamente, pentru că sunt cu Bacalaureatul, cu Evaluarea Naţională, dar au reuşit să performeze. Am participat la Finala Campionatului Naţional de Karate Tradiţional Fudokan pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori, la ediţia a 30-a, competiţie desfăşurată la Poiana Braşov, în perioada 11-13 iunie. Au fost multe echipe participante, mai exact 37 de cluburi, în timp ce sportivi au fost nu mai puţin de 187. Cei mai mulţi au fost la categoriile de 14-15 ani şi 16-18 ani. Dintre toţi, clubul nostru s-a prezentat cu 13 sportivi, iar rezultatele sunt excelente.
Competiţia a fost mult mai complicată de această dată, iar miza a fost una mare, şi anume calificarea la Campionatele Europene, din luna octombrie, şi la Campionatul Mondial, undeva la sfârşitul anului. De asemenea, criteriile de selecţie sunt foarte stricte. Se iau, în primul rând, medaliaţii cu aur de la finala aceasta, dar şi de la finala care se va ţine în toamnă, la Brăila. Aşadar, lupta este strânsă şi toţi copiii îşi doresc să performeze“, a explicat Oana Gîrleşteanu, pentru GdS.
Performanţe la primele apariţii
O bună parte dintre copiii pregătiţi de Oana Gîrleşteanu s-au aflat la prima lor experienţă într-o asemenea competiţie, la un asemenea nivel, iar rezultatele sunt fantastice. De aceeaşi părere este şi antrenoarea de la clubul Centura Neagră Craiova, care a explicat amănunţit câtă muncă se depune şi cât de mari sunt meritele sportivilor săi.
„Rezultatele finale de acum mă bucură şi mă mulţumesc. Trebuie să menţionez că o treime dintre sportivii mei au participat pentru prima dată la o asemenea competiţie şi au intrat direct la categoriile de cadeţi şi juniori. Adică, mai explicit, au sărit peste categoria de copii, iar acest lucru este foarte dificil, mai ales că, repet, este pentru prima dată când evoluează la un asemenea nivel.
Totodată, am avut şi trei băieţi care au participat în premieră la o competiţie de cadeţi, juniori, tineret şi seniori, Alexandru Calinescu, Gabriel Manda si Sebastian Lixăndroiu. Aceştia sunt multiplii campioni europeni si mondiali la categoriile de copii şi pot spune că s-au descurcat mulţumitor, chiar foarte bine. Cred că şi această experienţă în toţi aceşti ani a făcut posibilă performanţa lor. Au clasări pe podium la foarte multe probe, chiar dacă vin direct de la competiţia de copii, unde sunt alte criterii de selecţie şi alt nivel.
Mândră de elevii săi
Patru dintre copii, Clara Rada, Deya Gârbea, Karina Stancea şi Alexandra Herăscu, s-au aflat la prima lor competiţie şi acest lucru îşi spune cuvântul. Pe tatami nu este vorba numai despre corectitudinea tehnicii, ci de foarte multe ori este vorba despre strategie, abordarea într-un anumit fel a situaţiei. Şi aici intervine experienţa. În ciuda acestei lipse de experienţe, aceştia au reuşit să se concentreze şi să puncteze, astfel încât să urce pe podium.
În acelaşi timp, am şi sportivii mei, care au confirmat deja în anii trecuţi, iar acum sunt la categoriile de juniori şi tineret. De exemplu, unul dintre băieţi a obţinut şapte medalii din şapte probe, un lucru remarcabil. Sunt mândră de rezultatele pe care le-au obţinut, este mai mult decât îmi imaginam la anumite probe“, a punctat antrenoarea de la Centura Neagră Craiova
Vacanţă, iar apoi începe treaba!
Pentru Centura Neagră Craiova urmează o pauză atât de relaxare, cât şi de pregătire pentru Campionatele Europene şi Mondiale.
„Până în octombrie nu vor mai fi competiţii. Sportivii vor intra într-o pregătire fizică şi tehnică în luna iulie, în parc, iar în luna august vor avea vacanţă. De la 1 septembrie vom relua, apoi, pregătirea pentru ce va urma în toamnă. Ţin foarte mult ca ei să aibă vacanţă, să-şi încarce oarecum bateriile, pentru ca la revenire să ştim exact ceea ce avem de făcut pentru competiţiile de bază.
Vreau să menţionez că acest lot de copii este cel care a făcut cunoscut clubul Centura Neagra Craiova la nivel naţional. Ei sunt cei care au ridicat clubul si care l-au menţinut printre primele pe ţară. Le spun mereu să fie responsabili de „moştenirea“ pe care o au şi să găsească resursele necesare pentru a o continua. Cred că despre acest lucru este vorba. Să văd cum copiii încep să se impună la categoriile lor, iar cei mari cum continuă să fie pe podium, este cea mai mare împlinire ca antrenor. Îmi aduce o satisfacţie pe care nu o pot descrie în cuvinte, o muţumire sufletească pe care nu o pot primi din altă parte. Pentru asta intru în sala de antrenament!“, a încheiat Oana Gîrleşteanu.
Rezultate:
Răzvan Prenciu: medalie de aur – kata echipe masculin tineret, medalie de aur – kumite echipe masculin tineret, medalie de argint – enbu masculin tineret;
Damian Cobîrlău: medalie de aur – kata echipe masculin tineret, medalie de aur – kumite echipe masculin tineret, medalie de aur – enbu mixt tineret, medalie de argint – kata individual masculin tineret, medalie de argint – kumite individual masculin tineret, medalie de argint – enbu masculin tineret, medalie de bronz – fuku go masculin tineret;
Ana Ristoiu: medalie de aur – kumite individual feminin juniori, medalie de aur – enbu mixt tineret, medalie de argint – kata echipe feminin juniori, medalie de bronz – kata individual feminin juniori;
Clara Rada: medalie de argint – kata echipe feminin juniori;
Alexandru Eduard: medalie de aur – kata echipe masculin tineret, medalie de aur – kumite echipe masculin tineret, locul IV – enbu masculin juniori;
Mario Rădulea: medalie de aur – kumite echipe masculin tineret, locul IV – enbu masculin juniori;
Bianca Georgescu: medalie de argint – kata echipe feminin juniori, locul IV – kata individul feminin cadeţi;
Deya Gârbea: medalie de aur – kata echipe feminin cadeţi, medalie de bronz – fuku go feminin cadeţi;
Karina Stancea: medalie de aur – kata echipe feminin cadeţi;
Alexandra Herăscu: medalie de aur – kata echipe feminin cadeţi;
Sebastian Lixăndroiu: medalie de aur – kumite echipe masculin cadeţi, medalie de argint – kata echipe masculin cadeţi;
Gabriel Manda: medalie de aur – enbu masculin cadeţi, medalie de aur – kumite echipe masculin cadeţi, medalie de argint – kata echipe masculin cadeţi, medalie de bronz – kumite individual masculin cadeţi;
Alexandru Călinescu: medalie de aur – enbu masculin cadeţi, medalie de aur – kumite echipe masculin cadeţi, medalie de argint – kata echipe masculin cadeţi, medalie de bronz – kumite individual masculin cadeţi, medalie de bronz – fuku go masculin cadeţi.
Citeşte şi: Asta performanţă! Clubul Centura Neagră Craiova a adus Cupa Regelui în Bănie!