21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / Record de medalii pentru CSM Craiova în 2021

Box / Record de medalii pentru CSM Craiova în 2021

Anul 2021 a fost unul perfect pentru pugiliştii de la CSM Craiova, care au impresionat de la competiţie la competiţie. Per total, CSM Craiova a câştigat nu mai puţin de 20 de medalii (două de aur, şase de argint, 12 de bronz), un record absolut. 9 dintre ele au fost obţinute la seniori, 4 la tineret, 4 la juniori şi 3 la cadeţi.

În perioada 7-12 decembrie, la Brăila, au avut loc Campionatele Naţionale U22 la seniori, cât şi la cadeţi. Clubul CSM Craiova a reuşit o performanţă remarcabilă, şi anume să obţină 3 medalii. Altfel zis, Constantin Cucu, antrenorul sportivilor, a menţionat că, la finalul competiţiei, clubul s-a ales cu o medalie de aur (Constantin Gogoşanu, cat. 67 kg, campion al doilea an consecutiv) şi una de argint (Cosmin Stuparu, cat. 60 kg) la seniori U22, dar şi cu o medalie de argint la cadeţi (Alin Manolescu, cat. 42 kg). Delegaţia a fost formată din 9 persoane: antrenorul Constantin Cucu, 5 cadeţi şi 3 seniori.

De asemenea, clubul se poate lăuda cu încă două medalii de bronz obţinute în urmă cu câteva zile, una la seniori, prin acelaşi Cosmin Stuparu şi una la juniori, prin Alexandru Truşcă.

Un antrenor mai mult decât mândru

Antrenorul sportivilor de la CSM Craiova, Constantin Cucu, a mărturisit că este mândru de ceea ce elevii săi au realizat în 2021, dar promite că nu se opreşte aici. Acesta îşi doreşte şi mai multă performanţă anul viitor, dar, totodată, şi calitate în rândul pugiliştilor.

„Sunt mândru de ceea ce s-a realizat în acest an, am bătut recordul de medalii. În condiţiile în care s-au schimbat categoriile de greutate şi a fost un an de pandemie, noi tot am reuşit să impresionăm. Nu ştiu câţi antrenori din România se pot lăuda cu o astfel de performanţă (20 de medalii). Contează foarte mult că în acest an ne-am pregătit într-o sală adecvată boxului. Conducerea clubului ne-a pus la dispoziţie un spaţiu în care îmi pot desfăşura activitatea. Un rol important la obţinerea tuturor acestor rezultate l-a avut şi Cosmin Pârvu, cel care deţine sala. Este un om de excepţie, care, cu siguranţă, va ajunge unul dintre antrenorii mari ai Craiovei.

Sunt mulţumit de faptul că am cantitate, dar vreau, în anul ce urmează, să am şi calitate. Dacă anul acesta am avut doar doi sportivi nominalizaţi la lotul naţional, îmi doresc ca în 2022 să am şi fete şi băieţi la lot. Am sportivi valoroşi, de mare viitor şi cu siguranţă vor ajunge departe. De exemplu, anul acesta am strâns trei medalii la cadeţi. Anul viitor voi avea categoric şase medalii, pentru că ştiu ce vine din urmă. Am reuşit să fac un colectiv extrem de unit aici. Lucrăm, pe lângă box, şi la latura educaţională, pentru că noi ne dorim să formăm un sportiv din toate punctele de vedere“, a declarat Constantin Cucu, pentru GdS.

Citeşte şi: Burleanu promite VAR în Liga 1: „Vom beneficia 100% de asistenţă video în sezonul viitor!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS