6.2 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / CSM Craiova, medaliată de trei ori la CN de cadeţi! Alex Popa a luat aurul

Box / CSM Craiova, medaliată de trei ori la CN de cadeţi! Alex Popa a luat aurul

Săptămâna trecută, la Craiova, a avut loc Campionatul Naţional de box la cadeţi, iar CSM Craiova are cu ce se lăuda. Clubul oltean a participat la competiţie cu patru sportivi, iar trei dintre ei au performat.

Alexandru Popa a obţinut medalia de aur la cat. 90 kg şi este campion naţional. Rareş Stroe a încheiat al treilea şi a luat bronzul la cat. 50 kg, în timp ce Mihai Popa, la cat. 80 kg, a câştigat tot medalia de bronz. Toţi sportivii sunt pregătiţi de către Marcel Sîrba.

Marcel Sîrba: „Un titlu câştigat pe merit!“

Antrenorul pugiliştilor de la CSM Craiova a discutat cu GdS despre cele întâmplate la CN şi a mărturisit că şi-ar fi dorit medalii ceva mai strălucitoare de la Rareş Stroe şi Mihai Popa. Totodată, acesta ne-a povestit şi cât a avut de tras campionul naţional Alexandru Popa pentru a obţine medalia mult râvnită şi este de părere că rezultatul a venit pe merit.

„A fost o competiţie bine organizată, mai ales că s-a disputat aici la noi. Toată lumea şi-a făcut treaba perfect, sala a fost aranjată ca la carte, cu ring, cu tragere la sorţi şi împerecheri, cu tot ce trebuie. Alexandru Popa a obţinut aurul şi este campion naţional după o finală craioveană, cu un sportiv al domnului Cucu. Nici nu se pune problema în privinţa învingătorului. Este un meci şi un titlu câştigat pe merit, mai ales că în finală a câştigat înainte de limită, prin abandonul adversarului. În meciul al doilea a fost şi mai greu, cu fostul campion al României, care la Cupa României ne-a învins prin abandon. Practic acum ne-am luat revanşa, iar asta datorită faptului că a fost atent la detalii, a aplicat ceea ce am stabilit împreună şi a câştigat înainte de limită.

În toate meciurile a triumfat înainte de limită, ceea ce spune multe despre valoarea sportivului meu. Anul trecut a luat argint la Cupa României pentru că a participat la +90 kg, iar la cadeţi nu a mai avut dreptul să mai participe la +90. Una peste alta sunt mulţumit, dar se putea obţine, totuşi, ceva mai mult. Îmi doream să iau o medalie şi mai strălucitoare şi cu Mihai Popa, dar e bine şi aşa. Cu Stroe am făcut pregătire bună, mai multe meciuri test, am stat aproape şi de familia lui şi ne încredem în talentul lui pentru viitor“, a spus Marcel Sîrba, pentru GdS.

Citeşte şi: Lupte / Campionatul Balcanic a adus două medalii pentru CSU Craiova! Performanţă şi la echipe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS