21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă / Echipa masculină de sabie a României a cucerit argintul la Europene

Scrimă / Echipa masculină de sabie a României a cucerit argintul la Europene

Echipa masculină de sabie a României a obţinut medaliile de argint, vineri, la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeţi de la Tallinn (Estonia), după ce a fost învinsă în finală de Italia cu 45-30. Podiumul a fost completat de Ungaria, care a întrecut Germania cu 45-39, în finala mică.

Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva şi Cristian Macovei, antrenaţi de Ciprian Gălăţanu, au dispus în optimi de Georgia cu 45-10, în sferturi au învins Franţa cu 45-38, iar în semifinală au întrecut Germania cu 45-35, notează Agerpres.

Echipa feminină de spadă, în componenţa Erica Badea, Natalia Constantin, Alexandra Drăgan, Andreea Muntean (antrenor Nicolae Ille) a ocupat locul 7, după ce a învins Marea Britanie în optimi, cu 45-39, a pierdut în sferturi în faţa Ungariei cu 26-45, a pierdut disputa cu Elveţia (32-45) pentru locurile 5-8, dar a învins Israelul cu 45-43 în confruntarea pentru poziţiile 7-8. Titlul continental la spadă cadete a fost obţinut de Ungaria.

România a obţinut cinci medalii în cele patru zile ale competiţiei, aur prin echipa de sabie cadete (Rosemarie Benciu, Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruş), argint prin echipa de sabie cadeţi (Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva şi Cristian Macovei), argint prin Amalia Covaliu la sabie cadete, argint prin Casian Cîdu la sabie cadeţi şi bronz prin Anastasia Fusea la sabie cadete.

Citește și: România a rămas fără reprezentante la Dubai! Niculescu, eliminată în sferturi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS