21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Trei medalii pentru LPS Petrache Trişcu la CN de lupte pe plajă

Lupte / Trei medalii pentru LPS Petrache Trişcu la CN de lupte pe plajă

În perioada 21-25 iunie, la Costineşti, s-a desfăşurat Campionatul Naţional de lupte pe plajă, o competiţie destinată, de această dată, tinerelor talente. Mai întâi a avut loc competiţia pe aptitudini, cu traseu aplicativ, iar apoi s-a ţinut cea de lupte pe plajă, pe două categorii de vârstă.

Cluburile LPS Petrache Trişcu şi CSU Craiova au fost prezente cu mai mulţi sportivi şi cu antrenorii Aurel Cimpoeru şi Marius Cimpoeru, iar trei dintre copii au reuşit să şi performeze, obţinând medalii. Astfel, Patrick Cimpoeru (LPS Petrache Trişcu) s-a clasat pe locul 1 şi a luat medlia de aur. Luminița Rova şi Gabriel Ghindaru au încheiat pe poziţia secundă şi s-au ales cu medaliile de argint. Rezultat notabil a obţinut şi Bogdan Cimpoeru (CS Universitatea Craiova), cel care a încheiat pe locul 5. De asemenea, la lupte plajă U13 a fost al 4-lea.

Cimpoeru: „Ne bucură faptul că avem un viitor în faţă“

Contactat de GdS, antrenorul sportivilor, Aurel Cimpoeru, a vorbit despre cele întâmplate la Costineşti şi s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute. Totodată, acesta a anunţat că va urma o vacanţă pentru sportivi, iar apoi, la finele lunii august, o altă competiţie importantă pe plajă.

„Am fost cu copiii de la LPS Petrache Trişcu şi câţiva de la CSU Craiova. De la CSU am obţinut un loc 4, un loc 5 şi un loc 6. Din păcate nu s-a putut obţine medalie. Bogdan Cimpoeru a avut 10 meciuri, a câştigat 7 şi a pierdut trei. În ciuda rezultatelor, abia s-a clasat la o categorie de vârstă pe locul patru şi la alta pe poziţia a 5-a. Toţi cei care au luat medalie sunt de la LPS Petrache Trişcu, pentru că sunt la categoria de vârstă 10 ani şi trebuie să-i creştem. Ne bucură faptul că avem un viitor în faţă. Sunt copii care promit şi, dacă avem grijă de ei, pot performa şi la maturitate. La Ghindaru s-ar fi putut obţine locul 1 chiar. A fost singurul lucru care s-ar fi putut face mai bine, în schimb ceilalţi au participat la capacitatea lor maximă.

Acum intrăm într-o vacanţă, am terminat competiţiile pentru sezonul de până în vară. Urmează în toamnă, pentru cei mici, Campionatul Naţional de lupte în sală, pe saltea. Până atunci, la finele lui august vom avea din nou un Campionat Naţional pe plajă. Atunci vor concura cei mari, cei de U20 şi seniorii. Tindem şi acolo să obţinem două medalii. Dacă reuşesc sportivii noştri să se claseze în primii doi, o să participe şi la Mondialul de pe plajă, de la Constanţa“, a declarat Aurel Cimpoeru, pentru GdS.

Citeşte şi: Tenis de masă / Carmina Găman a încheiat pe şase Top 16 juniori 1 – U19

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS