19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportJos pălăria pentru Popovici şi Preda! Săritorii români au obţinut aur şi argint la Fukuoka

Jos pălăria pentru Popovici şi Preda! Săritorii români au obţinut aur şi argint la Fukuoka

Performanță fantastică reușită de românii Constantin Popovici și Cătălin Preda la Campionatele Mondiale de la Fukuoka! Cei doi reprezentanți ai României au cucerit medaliile de aur, respectiv argint, în proba de sărituri de la mare înălțime. Sunt primele astfel de distincții obținute de sportivii noștri în această probă.

Constantin Popovici a contabilizat un punctaj total de 472.80 de puncte, fiind urmat de compatriotul Cătălin Preda, notat cu 438.45 după cele patru sărituri. Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat francezul Gary Hunt, cu 426.30 de puncte.

Românii Cătălin Preda și Constantin Popovici au sărit de pe platforme situate la 27 de metri deasupra bazinului, execuțiile lor fiind punctate de un juriu de 5 experți, notează Gsp.

Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka, 14-30 iulie, sunt cea mai importantă competiție din această vară.

„Am primit răsplata pentru munca depusă“

Succesul de joi a fost savurat din plin de Popovici, care are planuri mari și pentru 2024. La finalul concursului, Constantin a subliniat că ceea ce tocmai a obţinut este rezultatul multor ani de muncă. De asemenea, proaspătul campion mondial a anunțat că pentru ediția viitoare de Mondiale (Doha – februarie 2024) se va pregăti mai mult și pentru proba de platformă 10 metri.

„Este extrem de multă muncă în spate şi cred că doar eu ştiu cât de mult am muncit pentru asta. Am primit răsplata pentru munca depusă. Această probă a fost cea pe care m-am concentrat la această ediţie. Sper că la anul voi merge mai bine şi la 10 metri”, a spus Constantin Popovici, citat de as.ro.

Citeşte şi: David Popovici, cu al doilea timp în semifinală, va lupta pentru supremaţie la 100 m

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS