21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportCătălin Chirilă: „La Paris trebuie să iasă bine, rezultatele bune nu au cum să nu apară“

Cătălin Chirilă: „La Paris trebuie să iasă bine, rezultatele bune nu au cum să nu apară“

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu și canoistul Cătălin Chirilă au fost prezenți miercuri seară la un eveniment. Sportivul care reprezintă România la JO a declarat că, de vreme ce în fiecare zi face ceea ce îi place cel mai mult, nu are cum să nu apară şi o medalie la Paris.

„Mulţi ar crede că este o presiune pe umerii mei faptul că sunt cotat ca viitor medaliat. O spun degajat, nu mi se pare o presiune, atât timp cât fac ceea ce îmi place zilnic. Rezultatele pozitive nu au cum să nu apară într-un final. Sunt în plină pregătire, acum totul merge ca la carte şi sunt încrezător, abia aştept competiţia. Cu siguranţă vor apărea emoţii odată cu apropierea competiţiei, dar presiunea nu ar trebui să existe. Din punctul meu de vedere avem şanse egale şi cea mai bună tactică cu siguranţă va face diferenţa. La Paris trebuie să iasă bine, am în minte doar orele de muncă pe care le depun în fiecare zi. O medalie la Paris va fi dedicată nu doar celor care au plecat dintre noi, consider că ar fi medalia tuturor celor care au stat în spatele meu în momentele cheie din viaţă”, a afirmat Chirilă.

Continuă și după Paris

Sportivul român nu are de gând să renunţe la activitatea competiţională după Jocurile Olimpice de la Paris. De asemenea, el se gândeşte şi la ediţia de la Los Angeles din 2028.

„Să fiu sincer, nu va fi ultima ediţie a Jocurilor Olimpice la care voi participa. Mă gândesc să merg mai departe, cel puţin până la Los Angeles. Acolo voi pune un semn de întrebare. Voi pune în balanţă dacă voi fi în stare să mai duc încă un ciclu olimpic. Mi se pare incomplet ca un sportiv să se lase în timpul unui ciclu olimpic”, a mai spus Chirilă.

Citește și: Handbal (f) / Cristina Laslo: „Un meci incendiar, pe care România l-a dominat cap-coadă“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS