19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCarlos Alcaraz a câştigat în premieră turneul de la Roland Garros

Carlos Alcaraz a câştigat în premieră turneul de la Roland Garros

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a câştigat în premieră turneul de Mare Şlem de la Roland Garros. Ibericul a cunoscut victoria în finala de duminică împotriva germanului Alexander Zverev, scor 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2.

A fost un mecimaraton, care a durat mai bine de patru ore.

Zverev (27 de ani) a jucat a doua sa finală de Mare Şlem din carieră. Prima datează din 2020, la US Open, și a fost pierdută în faţa lui Dominic Thiem. Germanul a obţinut medalia de aur în urmă cu aproape trei ani la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Carlos Alcaraz (21 de ani) câştigase cele două finale de Grand Slam disputate până acum. Prima la US Open, în 2022, cea de-a doua la Wimbledon în 2023. Astfel, el are trei titluri de Grand Slam pe trei suprafeţe diferite.
Spaniolul îl eliminase în prima semifinală pe viitorul lider mondial, italianul Jannik Sinner (2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3).

Este prima oară când tenisul masculin are un nou campion la Roland Garros după victoria elveţianului Stan Wawrinka în 2015.

Pentru prima oară după 2004, o finală de la Roland Garros s-a jucat fără niciunul din membrii Big 3: Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic. Asta deşi ultimii doi au fost prezenţi pe tablou, notează Agerpres.

Citește și: Gauff și Siniakova au ridicat trofeul de la Roland Garros! Paolini a mai pierdut o finală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS