23.4 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / Reuşite pentru SCMU Craiova: Eugenia Anghel - Centura de Aur, Elena Pantelică - argint!

Box / Reuşite pentru SCMU Craiova: Eugenia Anghel – Centura de Aur, Elena Pantelică – argint!

În perioada 11-17 iunie, la Tg. Mureş, a avut loc Turneul Internaţioanal „Centura de Aur“ la box, o competiţie extrem de importantă, cu tradiţie în boxul românesc, la care au luat parte mulţi sportivi valoroşi din 12 ţări. Printre participanţi s-a regăsit şi Eugenia Anghel, care a reprezentat cu brio clubul SCMU Craiova şi România, obţinând, la final, medalia de aur şi, implicit, Centura de Aur. De asemenea, Elena Pantelică a obţinut medalia de argint la categoria 81 kg, un alt rezultat important pentru clubul craiovean.

Eugenia, pregătită de Ion Dragomir, a boxat la categoria 52 kg şi a câştigat meciul din finală. Craioveanca s-a impus împotriva unei pugiliste chiar din Tg. Mureş şi a adus în Bănie, astfel, prima centură de aur după o pauză de 45 de ani. Atunci, maestrul Marcel Sârba reuşea să obţină centura mult dorită.

De partea cealaltă, Elena Pantelică a boxat în finala categoriei în faţa unei pugiliste din Polonia, vicecampioană europeană. Astfel, ea s-a ales cu medalia de argint la categoria 81 kg, un rezultat bun, având în vedere şi adversarul pe care l-a întâlnit în finală.

Ion Dragomir: „Această centură este o realizare extraordinară“

Ion Dragomir, antrenorul emerit al sportivei craiovence, a vorbit la superlativ despre eleva sa. Acesta a menţionat că nume importante din boxul internaţional, precum şi din Federaţia Română de Box au felicitat-o pe Eugenia.

„Au participat nu mai puţin de 60 de pugilişti, dintre care 16 care vor fi prezenţi şi la Jocurile Olimpice. Franţa, Ţara Galilor, Irlanda, Italia, Ungaria, Egipt, Serbia sunt doar câteva din ţările care au avut reprezentanţi de top aici, la Tg. Mureş. Clubul SCMU Craiova a avut-o în competiţie pe Eugenia Anghel, dar şi pe Elena Pantelică, sportivă pregătită de Dora Mustăţea. „Jeni“ a reuşit să se impună, iar în finală a boxat cu o sportivă localnică. Cel mai important este că a adus în Craiova „Centura de Aur“, ceea ce este o realizare extraordinară.

Aveam încredere că Eugenia poate câştiga această competiţie. La ultimele ediţii de Campionat Balcanic a luat locul 1, a fost medaliată la turnee internaţionale prin Spania, Germania etc. Premierea s-a făcut chiar de către supervizor-ul competiţiei, polonezul Adam Kusior, care i-a înmânat diploma, centura şi medalia elevei mele. Urmează Cupa României, aici, la Craiova. Spun sigur şi fără lipsă de modestie că vom câştiga Cupa pentru al 8-lea an consecutiv“, a declarat Ion Dragomir, pentru GdS.

Dora Mustăţea: „Sunt mândră că Elena a participat cu încredere“

Elena Pantelică s-a descurcat mai mult decât onorabil la această competiţie, dar s-a văzut faţă în faţă cu o pugilistă mult mai experimentată în ultimul act. Chiar dacă a pierdut acel meci, antrenoarea sa, Dora Mustăţea, s-a arătat mândră de faptul că eleva sa a arătat bine în ring.

„A susţinut finala cu o sportivă puternică din Polonia. A fost greu, nu am plecat cu prea multe şanse. Sunt mândră că a participat şi nu oricum, ci cu încredere. Contează că a participat la un asemenea turneu internaţional, că a căpătat experienţă. Nu am ce să-i reproşez. Sper ca la viitorul turneu să participăm cu mai mulţi sportivi şi să obţinem rezultate cât mai frumoase“, a declarat Dora Mustăţea.

În perioada 3-10 iulie, în Bănie, la Sala Sporturilor Ion Constantinescu, SCMU Craiova organizează Cupa României de fete (cadeţi, junioare, tineret şi senioare). La această competiţie vor participata sportivi din toată ţara, în număr de aproximativ 250 participanţi. Clubul craiovean va avea cca. 10 pugilişti prezenţi, pregătiţi de Dora Mustăţea şi Ion Dragomir, care vor încerca să impresioneze şi să se claseze pe cele mai înalte trepte ale podiumului.

Iubitorii de box şi nu numai sunt aşteptaţi să-şi vadă favoriţii la treabă în perioada 3-10 iulie, la Sala Sporturilor, „Ion Constantinescu“.

Citeşte şi: Scrimă / 11 spadasini reprezintă România la Europenele de la Basel

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS