21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSport„Regele“ a cucerit proba „regină“! David Popovici a luat aurul la Europene

„Regele“ a cucerit proba „regină“! David Popovici a luat aurul la Europene

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 100 de metri liber, la Campionatele Europene de la Belgrad. Românul a făcut o cursă perfectă și a oprit cronometru la 46,88 secunde. Podiumul a fost completat de maghiarul Nandor Nemeth (47,47 secunde) și Andrej Barna (47,66 secunde).

Popovici este abia al 7-lea înotător din istorie care se impune de minim două ori la rând în proba „regină” a natației la întrecerea continentală. De asemenea, el este primul care își apără titlul în ultimii 14 ani.

Parcurs din ce în ce mai bun

David a intrat ieri în focul competiției de la Belgrad, în proba de 100 de metri liber. În serii a înotat 47,90 și a avansat în semifinale cu cel mai bun timp, iar apoi și-a îmbunătățit puțin performanța, reușind să oprească cronometrul la 47,82 în penultimul act. Popovici a fost singurul sportiv care a coborât sub 48 de secunde, astfel că a înotat pe culoarul 4, cel al favoritului, în finala de azi, notează Eurosport.

Popovici a fost peste toți la final. Sportivul nostru a făcut o cursă perfectă și a atins primul peretele de la finish. David a parcurs cele două lungimi de bazin în 46,88 secunde, ceea ce reprezintă a doua cea mai bună performanță din cariera sa (cea mai bună e acel 46,86 secunde cu care a luat aur la Roma.

Aurul la 200 m, următoarea țintă!

David Popovici nu și-a terminat treaba la Campionatele Europene de la Belgrad. El va mai concura și în proba de 200 metri liber, unde are, de asemenea, de apărat titlul continental. Seriile vor avea loc joi dimineața, de la ora 10.30, iar semifinalele joi seară (ora 19:41 și 19:46). Marea finală a cursei pe 4 lungimi de bazin se va disputa vineri seară, de la ora 19.36.

Citește și: Handbal (f) / România U20, victorioasă în faţa Braziliei în primul meci de la CM

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS