21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportDavid Popovici nu va mai fi port-drapelul României la JO! Pe cine alege COSR

David Popovici nu va mai fi port-drapelul României la JO! Pe cine alege COSR

David Popovici nu va fi portdrapelul României la inedita ceremonie de deschidere, care va avea loc pe Senna, de la Jocurile Olimpice de la Paris. Asta pentru că înotătorul va avea concurs chiar a doua zi după eveniment și şi-a motivat absența prin faptul că vrea să se concentreze și să se odihnească pe 26 iulie.

Cererea lui a fost transmisă celor de la COSR, prin intermediul FR de Natație și Pentatlon Modern.

Cătălin Chirilă este una dintre variantele pe care COSR le ia în calcul pentru înlocuirea lui David Popovic ca port-drapel la Paris. Sportivul de 26 de ani e favorit la aur la Jocurile Olimpice în proba de 1000 de metri, unde, la jumătatea lui iunie, a luat aurul continental.

Un alt sportiv la care Comitetul Olimpic se gândește pentru poziția de port-drapel este Alin Alexuc-Ciurariu, luptătorul român care visează la o medalie olimpică la greco-romane. În vârstă de 34 de ani, el a fost campion european în 2020, la Roma, pentru ca în 2022, la Belgrad, să obțină bronzul mondial, notează Eurosport.

O decizie definitivă în privința înlocuitorului lui Popovici va fi luată pe 2 sau 3 iulie, COSR trebuind să anunțe CIO până pe 4 în legătură cu sportivul desemnat să conducă delegația României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Citeşte şi: Victor Cornea nu a rezistat prea mult pe iarba de la Eastbourne

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS