25.9 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia „atacă“ Parisul cu 95 de sportivi! Vezi ce tricolori vor concura primii!

România „atacă“ Parisul cu 95 de sportivi! Vezi ce tricolori vor concura primii!

Jocurile Olimpice debutează pe 26 iulie, iar printre românii care intră în concurs pe 27 iulie sunt Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane olimpice en titre în proba de dublu vâsle.

Treizeci de zile au mai rămas până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. România are până acum 95 de sportivi calificați la 17 sporturi. Ultimii care s-au adăugat listei sunt Răzvan Arnăut (lupte), Alex Creț (judo) și Mădălina Amăistroaie (tir cu arcul).

Mădălina va fi prima sportivă din delegația României, care va concura la Paris, calificările în proba sa fiind programate pe 25 iulie. Doar tirul cu arcul, fotbalul, handbalul și rugby-ul în șapte încep înainte de festivitatea de deschidere. Sportiva noastră a povestit înainte de Tokyo de ce a ales un sport atipic.

„Am ales tirul cu arcul pentru că nu e ceva obișnuit! Îmi plac lucrurile diferite. Și e ceva ce am văzut mai mult prin filmele cu supereroi. Inclusiv Robin Hood a fost un supererou, nu?”, a spus Mădălina Amăistroaie.

De pe 26 încep emoţiile totale

Pe 26 iulie, niciun sport nu are programate întreceri, urmând ca pe 27 iulie mai mulți „tricolori” să fie implicați în competiție.

La canotaj, Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane olimpice en titre în proba de două vâsle, vor concura în seriile acestei probe. În aceeași zi vor mai intra în concurs Mihai Chiruță (schif simplu masculin) și bărcile de dublu vâsle masculin, patru vâsle feminin și masculin.

Pugilista Lăcrămioara Perijoc și gimnastul Andrei Muntean intră și ei în calificări pe 27 iulie.

Înotătorul David Popovici, care săptămâna trecută la Belgrad a înregistrat cel mai bun timp al anului la 200 metri liber și al doilea la 100 metri liber, va concura pe 28 și 29 iulie la 200 metri liber și pe 30 și 31 iulie la 100 metri liber.

„În ultimele săptămâni nu o să fac nimic special, adică o să ne pregătim din ce în ce mai mult pentru concurs și o să adaptăm antrenamentele la asta, însă trebuie doar să fac ceea ce știu să fac, să nu încerc să schimb nimic, să mănânc la fel de sănătos, să mă culc la fel de devreme și să am încredere în proces și în mine, cam asta cred că ar trebui să facă un sportiv în apropierea unei competiții atât de importante”, a spus Popovici, la finele competiţiei de la Belgrad.

Sportivii români calificați la Jocurile Olimpice 2024 (95):

Atletism (6): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului); Stella Rutto (3.000 m obstacole);
Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);
Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);
Kaiac-canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 – 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 – 500 m);
Canotaj (45): dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, schif simplu masculin (Mihai Chiruță), dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;
Ciclism (1): Ede Molnar (mountain bike XCE);
Gimnastică artistică (6): 5 locuri – echipa feminină; Andrei Muntean;
Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;
Lupte (5): Andreea Beatrice Ana (lupte feminine, cat. 53 kg), Alin Alexuc (greco-romane, cat. 130 kg); Kriszta Incze (lupte feminine, cat. 62 kg); Cătălina Axente (lupte feminine, cat. 76 kg), Răzvan Arnăut (greco-romane, 60 kg);
Polo pe apă (13): 13 locuri – echipa masculină;
Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);
Tenis de masă (5): 3 locuri – echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt), Eduard Ionescu (simplu);
Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6);
Haltere (2): Mihaela Cambei (cat. 49 kg), Loredana Toma (71 kg)
Triatlon (1): Felix Duchampt;
Tir cu arcul (1) – Mădălina Amăistroaie;
Judo (1) – Alex Creț ( categoria 90 kg);

Citeşte şi: Două românce excelează în calificările Wimbledon! Azi joacă în ultimul tur

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS