13.9 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportF1 / Ce triumf și în ce moment! Lewis Hamilton a dat marea lovitură la Silverstone

F1 / Ce triumf și în ce moment! Lewis Hamilton a dat marea lovitură la Silverstone

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat Grand Prix-ul Marii Britanii, desfăşurat duminică pe circuitul de la Silverstone (Anglia). El a obținut cu această ocazie a 104-a victorie din cariera sa în Campionatul Mondial de Formula 1.

Hamilton s-a impus în faţa olandezului Max Verstappen (Red Bull), câştigătorul titlului mondial în ultimele trei sezoane şi actualul lider al clasamentului general, clasat pe locul secund. Poziţia a treia a fost ocupată de britanicul Lando Norris (McLaren).

Britanicul George Russell, coechipierul lui Hamilton la Mercedes, care a luat startul din pole-position, a fost nevoit să abandoneze din cauza unei probleme mecanice.

Sir Lewis Hamilton (39 de ani), co-deţinător al recordului de titluri mondiale în Formula 1, alături de germanul Michael Schumacher (7), a obţinut cu această ocazie a noua sa victorie la Silverstone, un record.

Ultimul succes al lui Hamilton în Formula 1 data din decembrie 2021, când a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 – Marele Premiu al Ungariei – va avea loc în data de 21 iulie la Budapesta, pe circuitul Hungaroring.

Lacrimile unui campion

Imediat după triumf, Hamilton a izbucnit în plâns. Britanicul a recunoscut, totodată, că a avut parte de multe momente dure de când a câștigat ultima cursă de Formula 1, dar crede că lucrul cel mai important este doar modul în care te ridici și continui să muncești

„Nu mă pot opri din plâns. Din 2021 nu am mai câştigat şi de atunci încerc să mă antrenez, să mă lupt. Le mulţumesc, bineînţeles, fanilor noştri, care au fost alături de noi în fiecare tur. A fost foarte greu. Lucrul important este să continui să munceşti, să continui să îţi doreşti să câştigi. Au fost momente în care mă gândeam că nu mai pot să revin, să câştig. M-am uitat la echipa mea, cât munceşte. De asemenea, la fanii mei. Le mulţumesc tuturor. Este ultima mea cursă aici cu această echipă, de aceea am vrut atât de mult să câștig. Îi apreciez enorm și mereu le voi fi recunoscător”, a declarat Hamilton, la finalul cursei.

Cu siguranță au fost zile din 2021 și până acum în care nu m-am simțit suficient de bun și nu știam dacă mai pot reveni unde sunt astăzi, dar important este că am avut oameni grozavi în jurul meu, care continuă să mă susțină. Am fost încurajat incredibil de mult de echipa mea, uneori și fără cuvinte, văzând cât de mult efort depun. Un mare, mare mulțumesc tuturor celor din echipă, tuturor celor de aici! Vă iubesc, băieți”, a mai spus Hamilton, potrivit site-ului oficial.

Clasamentul Grand Prix-ului Marii Britanii:

1. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) 1h 22:27.059
2. Max Verstappen (Olanda/Red Bull) +1.465
3. Lando Norris (Marea Britanie/McLaren) +7.547
4. Oscar Piastri (Australia/McLaren) +12.429
5. Carlos Sainz Jr (Spania/Ferrari) +47.318
6. Nico Hulkenberg (Germania/Haas) +55.722
7. Lance Stroll (Canada/Aston Martin) +56.569
8. Fernando Alonso (Spania/Aston Martin) +63.577
9. Alexander Albon (Thailanda/Williams) +68.387
10. Yuki Tsunoda (Japonia/Racing Bulls) +88.960

Citește și: Românii îşi încearca forţele la turneul ATP Challenger Concord Iaşi Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS