15.9 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMai poate pierde şi Swiatek! Eşec usturător în faţa Putintsevei, la Wimbledon

Mai poate pierde şi Swiatek! Eşec usturător în faţa Putintsevei, la Wimbledon

Iga Swiatek, principala favorită la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Slem al anului, a fost învinsă în turul trei de kazaha Yulia Putintseva cu 6-3, 1-6, 2-6. Practic, liderul mondial în tenisul feminin a suferit o eliminare usturătoare, câștigând doar trei game-uri în ultimele două seturi.

Poloneza a început în forță meciul cu Putintseva, adjudecându-și primul set în 42 de minute. Ulterior, însă, s-a rupt ceva în jocul liderului mondial. De la 1-1 în setul secund, ea nu a mai câștigat niciunul dintre următoarele nouă game-uri.

La sfârșitul celui de-al doilea set, Swiatek a părăsit terenul, ținând în mână un caiet. Dar ceea ce scria pe acele pagini nu a ajutat-o să-și revină, deoarece poloneza s-a văzut condusă în decisiv cu 0-4. Și-a făcut serviciul, la fel a procedat și la 1-5, a salvat două mingi de meci în game-ul următor, dar până la urmă a fost nevoită să se recunoască învinsă.

În urma acestui succes, Putintseva ajunge pentru prima dată în carieră în optimi la Wimbledon şi la un turneu major după 2020, când se califica în sferturile de finală la US Open.

„Mă simt foarte bine. Nu știu cum am câștigat. Eram concentrată să joc repede și să nu-i dau timp să lovească și a funcționat. Antrenorul mi-a spus să rămân agresivă în fiecare punct. Încă din copilărie am fost foarte nervoasă”, a spus sportiva din Kazahstan.

Înfrângerea cu Putintseva nu-i pune în pericol lui Swiatek locul 1 din clasamentul WTA. Singura care se poate apropia este jucătoarea americană Coco Gauff, a doua favorită la Wimbledon. Dacă aceasta câștigă trofeul, poloneza va avea un avans de aproape 3.000 de puncte în clasamentul care va fi făcut public pe 15 iulie.

Citeşte şi: Trei românce, confirmate la Olimpiadă! Monica Niculescu va concura la dublu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS