19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / Maria Niţescu, argint pentru Box Club Universitatea la Cupa României

Box / Maria Niţescu, argint pentru Box Club Universitatea la Cupa României

În perioada 3-8 iulie, în Sala Polivalentă din Bănie a avut loc Cupa României de tineret, cadeţi, seniori şi juniori. La competiţie au participat aproximativ 250 de sportivi din întreaga ţară şi au oferit un spectacol în adevăratul sens al cuvântului. Box Club Universitatea a fost reprezentat de către Maria Niţescu, care a şi obţinut medalia de argint la categoria 57 kg, senioare.

Maria Niţescu l-a impresionat pe Constantin Cucu, antrenorul ei, nu doar prin prestaţia din ring, ci şi prin atitudinea de care a dat dovadă. De asemenea, Constantin Cucu a avut doar cuvinte de laudă la adresa clubului SCMU Craiova şi al organizării Cupei României.

„Maria Niţescu a luat locul al doilea la categoria 57 kg, senioare. Este legitimată la Box Club Universitatea şi este pentru prima dată când urcă pe un ring de box, cu mănuşi de box în mână. Ea a luat centura mondială la boxul fără mănuşi, dar este o diferenţă totală de regulament între cele două secţiuni. A câştigat un meci în prima zi împotriva unei sportive de la SCMU Craiova. Apoi, în finală, a pierdut la puncte, deşi a condus lupta cap-coadă două reprize. În a treia s-a sufocat, pentru că nu ştie să-şi dozeze efortul şi asta a contat decisiv. Rezultatul este excepţional, în condiţiile în care ea nu ştie regulile boxului. Ea este puternică şi se gândeşte mereu cum să-şi „omoare“ adversara. Acest argint este meritat şi pot spune că a avut o evoluţie excepţională.

Este prima competiţie organizată de SCMU Craiova şi îi felicit pe organizatori pentru treaba excelentă. A fost o organizare excepţională, n-au fost probleme deloc. Singurul incovenient a fost că spectatorii au lipsit, nu prea a fost multă lume prezentă. Mă mir, pentru că boxul în Craiova este iubit. De când nu s-a mai organizat în Craiova o gală, se pare că lumea a cam uitat ce înseamnă boxul. Craiova s-a prezentat excelent la această competiţie, iar rezulatele sunt excepţionale. Sunt patru medalii de aur, ceea ce nu este deloc de neglijat“, a declarat Constantin Cucu.

Citeşte şi: Box / Pugilistele de la SCMU Craiova au excelat la Cupa României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS