28.4 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisNiciun român în sferturile de la Iași Open! Crețu și Boitan au clacat

Niciun român în sferturile de la Iași Open! Crețu și Boitan au clacat

Pentru al cincilea an la rând, reprezentanții țării noastre s-au oprit în optimile de finală ale turneului Concord Iași Open. După ce au trecut de doi capi de serie în primul tur, Gabi Boitan și Cezar Crețu au fost eliminați, joi, în optimi.

Gabi Boitan (locul 382 ATP), care joi a împlinit vârsta de 25 de ani, a fost învins în optimi de spaniolul Martin Landaluce, 18 ani, numărul 304 mondial, scor 6-4, 6-3. După meci, Boitan a primit un tort din partea directorului de turneu Andrei Pavel, iar spectatorii din tribune i-au cântat sportivului nostru „Mulți Ani trăiască”.

Tenismanul român și-a început ziua cu un moment emoționant, mama sa venind de la Constanța pentru a-l susține la meciul din optimi.

„M-am trezut cu mama la hotel, la micul dejun. A fost o surpriză frumoasă și îi mulțumesc că a venit să mă susțină la Iași”, a spus Boitan.

Nici Crețu nu a reușit prea multe

După un meci mare făcut în primul tur cu argentinianul Burruchaga, favoritul 4, ieșeanul Cezar Crețu, 23 de ani, locul 376 ATP, s-a oprit și el în optimi, fiind învins de Dmitry Popko, din Kazahstan (27 de ani, numărul 222 mondial), scor 7-5, 6-3. 

Tot ieri s-au disputat și cele patru sferturi de finală la dublu. Alexandru Jecan s-a calificat în semifinale, alături de polonezul Szymon Walkow, cei doi eliminându-i în sferturi pe principalii favoriți, Luiz David Martinez (Venezuela) și Cristian Rodriguez (Columbia). 

Citește și: Jasmine Paolini – Barbora Krejcikova, finala surprinzătoare de la Wimbledon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS