14.5 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism / Anişoara Stanciu a stabilit obiectivele sportivilor pentru Jocurile Olimpice

Atletism / Anişoara Stanciu a stabilit obiectivele sportivilor pentru Jocurile Olimpice

Preşedinta Federaţiei Române de Atletism, Anişoara Stanciu, a declarat că obiectivele stabilite pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris sunt o medalie, o clasare pe locurile 4-6 şi o calificare în finală. Atletismul, cu 13 sportivi calificaţi, are a doua cea mai numeroasă delegaţie olimpică a României, după canotaj (45), la egalitate cu echipa de polo.

„Avem planificată o medalie, indiferent de culoarea acesteia. Avem o clasare între locurile patru-şase şi o calificare în finala de 8/12, pentru că la noi sunt probe de opt respectiv de 12 ca finale. Ar fi onorant pentru noi, desigur, să obţinem aceste lucruri pe care le dorim din suflet. Există şanse să ne realizăm obiectivul, dar cred că mai important este ca sportivii, fiecare dintre ei, să-şi realizeze ceea ce îşi doresc foarte tare în planurile lor de pregătire.

Sigur că Olimpiada este competiţia anului, obiectiv major, cu ani de muncă în spate şi nu doar patru, ci mai mulţi, şi sperăm să ne întoarcem mulţumiţi şi, repet, nu atât noi, cât ei să fie mulţumiţi de ceea ce realizează acolo. N-aş vrea să fac astfel de precizări, cine este favorit la medalie, pentru că şansele sunt pentru toată lumea. Sigur că în baza rezultatelor am putea aprecia cumva, dar permiteţi-mi să nu fac acest lucru“, a declarat Anişoara Stanciu, pentru Agerpres.

„E o presiune în plus!“

Pentru calificarea la JO 2024, şase atleţi au îndeplinit baremele de calificare şi alţi şapte au acumulat punctele necesare pentru calificarea prin intermediul clasamentului mondial.

„Noi avem şase sportive calificate cu baremul îndeplinit şi este vorba despre Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Andreea Miklos (400 m plat), Bianca Ghelber (ciocan), Joan Chelimo Melly şi cu Delvine Relin Meringor la maraton şi nu în ultimul rând Stella Rutto în proba de 3.000 m obstacole. După care avem încă şapte sportivi care ocupă locuri foarte bune şi eligibile în clasamentele mondiale pentru fiecare probă în parte şi aici le avem pe Diana Ion şi Andreea Taloş, în probele de triplusalt, pe Florentina Iuşco, atât în proba de triplusalt, cât şi în proba de săritură în lungime.

O mai avem pe Daniela Stanciu, la săritura în înălţime, şi cei trei aruncători: Alexandru Novac (suliţă), Alin Firfirică (disc) şi Rareş Toader (aruncarea greutăţii). Suntem mulţumiţi de cei 13. Noi, în mod normal, am avut ca obiectiv de calificare 10-12 sportivi. Sigur, ne-ar fi plăcut să fie şi mai mulţi, dar cum să spun, Olimpiada este o competiţie grea şi este grea, dacă mă întrebaţi pe mine, din punct de vedere emoţional. Ei îşi cunosc adversarii, s-au întâlnit cu ei şi pe la Campionate Europene şi la Campionate Mondiale, dar sigur e o presiune în plus“, a mai spus preşedintele FRA.

„Totul depinde de încrederea fiecăruia!“

Preşedinta FRA i-a îndemnat pe sportivii săi să aibă încredere în forţele proprii.

„Vreau să le spun că totul depinde de încrederea fiecăruia în propriile forţe. Atât şi nimic mai mult. Şi-au realizat standardele, şi-au câştigat locul pentru Jocurile Olimpice. Atletismul este un sport cu o prezenţă foarte mare. Sunt peste 200 de ţări, cu bareme foarte ridicate şi faptul că au ajuns acolo este în sine o realizare. Ce urmează după, este, cum să spun, nu neapărat un bonus, dar ar fi o încununare a ceea ce fiecare dintre ei şi-a dorit“, a încheiat Anişoara Stanciu.

Citeşte şi: Fotbal feminin | România a încheiat cu o victorie preliminariile WEURO 2025

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS