21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Trei sportivi de la CSU Craiova, medaliaţi la Europene! Kovacs a cedat la CM

Lupte / Trei sportivi de la CSU Craiova, medaliaţi la Europene! Kovacs a cedat la CM

Săptămâna trecută, la Timişoara, au avut loc Campionatele Europene (U15, U17) şi Mondiale de lupte pe plajă. La competiţie s-au prezentat sportivi care mai de care mai valoroşi, din cele mai importante ţări ale Europei, printre ei regăsindu-se şi patru de la clubul CSU Craiova/LPS Petrache Trişcu. Trei dintre ei au izbutit să obţină medaliile de bronz, o reuşită deloc de neglijat având în vedere concurenţa acerbă.

Astfel, la European, Luiza Ghindaru (LPS Petrache Trişcu/CSU Craiova, U15), Florin Mihalcea (CSU Craiova U17) şi David Boicea (CSU Craiova, U17) au urcat pe podium şi s-au ales cu câte o medalie. De partea cealaltă, Răzvan Kovacs (seniori) a concurat la Campionatul Mondial, dar a cedat în faza sferturilor de finală.

Luiza Ghindaru, evoluţii apreciate

Luiza Ghindaru a concurat pentru prima dată la un Campionat European, iar rezultatul obţinut, combinat şi cu evoluţiile sale, l-au mulţumit pe antrenorul Aurel Cimpoeru.

„Au fost zilele trecute Campionatele Europene şi Mondiale de lupte pe plajă de la Timişoara. La U15, la European, am avut-o în competiţie doar pe Luiza Ghindaru. A avut o evoluţie satisfăcătoare spre bună. Era loc de mai bine, dar ne mulţumim şi cu medalia de bronz, ţinând cont că este prima ei participare la un asemenea nivel. Poate n-a gestionat bine emoţiile. La naţionale, ea a depăşit multe din sportivele pe care le-a întâlnit aici. Acum, emoţiile şi, până la urmă, nivelul de competitivitate şi-au spus cuvântul. Mă bucură evoluţia ei. Cred că poate creşte mai mult şi să devină o luptătoare mai bună“, a declarat Aurel Cimpoeru.

„Au fost decizii controversate ale arbitrilor“

Florin Mihalcea şi David Boicea au luat, la rândul lor, medalii de bronz, cu toate că la ei competiţia a fost mult mai acerbă. Antrenorul sportivilor consideră că unele decizii ale arbitrilor din semifinala în care a participat Boicea au făcut diferenţa.

La European au participat, de asemenea, şi Mihalcea şi Boicea, doar că la U17. Cei doi au avut o competiţie mult mai acerbă, pentru că printre adversari s-au numărat sportivi din Georgia, Ucraina, din ţările cu tradiţie în luptele pe plajă. S-au mişcat bine, asta e îmbucurător. Boicea a jucat cu un georgian în semifinală. Au fost decizii controversate ale arbitrilor, iar la challenge-ul solicitat nu l-au acceptat. Am fi putut câştiga acel duel, eram în finală şi cine ştie cum s-ar fi putut obţine titlul european. N-avem ce face, nu putem întoarce rezultatul.

Per total, Boicea a avut o evoluţie frumoasă, cu procedee spectaculoase, cu determinare. A fost o etapă de pregătire pentru Mondialele de la Aman, de luna viitoare. Sperăm ca acolo să evoluăm şi mai bine decât am făcut-o acum. Ne-am dorit medalii la acest European. Voiam, totodată, să lucrăm şi la mental, să îi văd în competiţie, să observ dorinţa lor de a performa“, a adăugat Aurel Cimpoeru.

Misiune mult mai complicată pentru Kovacs

Tot la Timişoara, spre finele săptămânii trecute, s-a desfăşurat şi Campionatul Mondial de lupte pe plajă. La seniori a participat şi sportivul Craiovei, Răzvan Kovacs, care, din păcate, nu a reuşit să se claseze pe podium.

„Răzvan Kovacs a participat pentru prima dată la un Campionat Mondial de lupte pe plajă. A avut parte de o grupă dificilă, cu doi reprezentanţi din Republica Moldova, cu unul din SUA. A reuşit să iasă din grupă, iar în sferturi a dat peste un sportiv din Azerbaidjan, care l-a scos din competiţie. L-a dominat clar pe Kovacs, care nu i-a putut face faţă. Indiferent de cât de bine a rezistat din punct de vedere fizic, forţa celuilalt s-a văzut. Adversarul a fost mult mai puternic, dat fiind şi faptul că azerul avea 70 de kg, iar Kovacs nu. A fost un concurs greu. Mai are de lucrat, chiar dacă stăpâneşte bine tehnicile. Îi mai trebuie kg ca să poată lupta de la egal la egal cu posibili adversari de asemenea calibru“, a încheiat Aurel Cimpoeru.

Citeşte şi: F1 / Surpriza sezonului! Oscar Piastri, la prima victorie a carierei în MP al Ungariei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS