21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportCanotaj / Marian Enache și Andrei Cornea, pregătiţi să impresioneze la Olimpiadă

Canotaj / Marian Enache și Andrei Cornea, pregătiţi să impresioneze la Olimpiadă

Marian Enache și Andrei Cornea, care fac parte din lotul de canotaj al României ce va face deplasarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, reprezintă una dintre speranțele României la o medalie. Cei doi sunt în vârf de formă înainte de startul JO și își propun să cucerească aurul.

De menţionat că Marian Enache și Andrei Cornea au cucerit împreună medalia de aur la proba de dublu vâsle masculin, de la Campionatele Europene de Canotaj desfășurate în aprilie, în Ungaria. Vorbind despre acea victorie sclipitoare, cei doi canotori români au menționat că vor să lase în urmă medalia de aur, pentru a face loc pentru una nouă.

„O cursă nu poate să semene cu cealaltă cum niciun concurs nu este la fel ca celălalt. Campionatul European nu se compară cu Jocurile Olimpice. Trebuie să uităm de acea medalie, să o punem undeva la sertar.

Bineînțeles că te bucuri de ea în ziua respectivă. Apoi, te pregătești pentru următorul obiectiv. Doar așa poți să le atingi. Dacă mergi cu gândul că ești campion european și că barca îți merge foarte bine și nu mai ai nevoie să lucrezi la alte detalii, este ceva absurd și n-ai să reușești niciodată“, a spus Marian Enache, pentru golazo.ro.

„Suntem pregătiți și nerăbdători!“

Lotul de canotaj, format din 45 de sportivi, reprezintă cea mai mare proporție din întreaga delegație a României care se deplasează la Paris.

Suntem foarte bine, nerăbdători. Am așteptat să atingem și acest obiectiv, Jocurile Olimpice. Pentru mine este a doua prezență. Ne-am antrenat din greu pentru această ediție. Cred cu tărie că vom obține un rezultat pozitiv. Pentru mine este prima ediție. Suntem nerăbdători să începem competiția și să intrăm în adrenalina de concurs. Concurăm din nou, pentru că de la Campionatele Europene avem o pauză destul de lungă de când n-am mai făcut-o, dar suntem pregătiți și nerăbdători“, a punctat şi Andrei Cornea.

Citeşte şi: Răzvan Pîrcălabu: „Visul olimpic este cel mai important pentru fiecare sportiv!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS