6.2 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism / Situaţie incredibilă în echipa României! O atletă a fost suspendată înainte de JO

Atletism / Situaţie incredibilă în echipa României! O atletă a fost suspendată înainte de JO

Atleta română Florentina Iușco nu va putea concura la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat, joi, parțial, un apel al Agenției Mondiale Antidoping (AMA/WADA) după un test pozitiv al sportivei la o substanță interzisă.

Iușco, atletă care urma să evolueze la Paris la săritura în lungime și triplusalt, a fost testată pozitiv la furosemid, un diuretic pe lista interzisă a AMA/WADA. Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a sancționat-o însă cu o mustrare și fără perioadă de ineligibilitate pe motiv că nu era vinovată sau că nu a fost neglijența ei.

Cu toate acestea, după ce AMA/WADA a făcut apel la această decizie a ANAD, TAS a stabilit că Iușco a eșuat în demonstrarea standardul necesar pentru a i se acorda statutul de „nevinovat sau neglijență semnificativă“, și i-a impus o suspendare de doi ani începând cu 1 februarie 2024.

Prin suspendarea Florentinei Iușco, atletismul românesc rămâne cu 12 sportivi la JO 2024, iar delegația României cu 106 sportivi.

Citeşte şi: Să înceapă Jocurile Olimpice! Festivitate de deschidere unică pe fluviul Sena

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS