7.6 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportA doua zi de antrenament de triatlon în Sena, anulată din cauza poluării

A doua zi de antrenament de triatlon în Sena, anulată din cauza poluării

Organizatorii olimpici au anulat o a doua zi de antrenament de triatlon pe râul Sena, planificată luni, după ce ploile de weekend din Paris au poluat căile navigabile. Ei au spus că sunt „încrezători” că evenimentele vor avea loc în această săptămână.

Într-o declarație comună, organizatorii Paris 2024 și World Triathlon au declarat că au luat decizia de a anula antrenamentul de înot de luni, deoarece „nivelurile de calitate a apei… nu prezintă suficiente garanții” pentru a permite desfășurarea acesteia.
Triatlonul este primul eveniment olimpic care se va desfășura în Sena, înainte de maratonul de înot din a doua săptămână a Jocurilor. Un antrenament de înot programat pentru duminică a fost, de asemenea, anulat din cauza nivelului de poluare.

Triatlonul individual masculin este programat să înceapă marți la ora 8:00 (06000 GMT), iar proba individuală feminină va avea loc miercuri.

Calitatea apei din Sena depinde de cantitatea de precipitații

Calitatea apei Senei depinde de cantitatea de ploaie care cade în și în jurul Parisului. Averse abundente de tipul celor observate vineri în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor copleșesc sistemul de canalizare al orașului, ducând la deversări de efluent netratat în căile navigabile.

Organizatorii Paris 2024 și World Triathlon s-au declarat însă „încrezători” că se va îmbunătăți suficient calitatea apei înainte de începerea competiției de marți, ținând cont de prognoza meteo pentru următoarele 48 de ore.

După ploile de vineri și sâmbătă, soarele a revenit în capitala Franței încă de duminică dimineață, potrivit France24.

Testele de apă din Sena

Din cauza unei primăveri excepțional de umede și a începutului de vară, Sena a eșuat constant testele de apă până la începutul lunii iulie.

Nivelurile bacteriei E.Coli – un indicator al materii fecale – au fost uneori de 10 ori mai mari decât limitele autorizate.

Organizatorii Paris 2024 au posibilitatea de a amâna cu câteva zile evenimentele de înot în aer liber în caz de ploaie.

În ultimă instanță, aceștia au spus că vor anula etapa de înot a triatlonului și vor muta maratonul de înot la Vaires-sur-Marne, pe râul Marne la est de Paris.

Autoritățile franceze au investit 1,4 miliarde de euro (1,5 miliarde de dolari) în ultimul deceniu pentru a curăța Sena.

Pe 17 iulie, primarul Parisului Anne Hidalgo a înotat în Sena împreună cu organizatorul șef Paris 2024, Tony Estanguet, pentru a demonstra că este pregătită pentru Jocurile Olimpice.

Citeşte şi: (VIDEO) Maduro din Venezuela, declarat câștigător la prezidențiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS