14.5 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportJO 2024 / România „plânge“ de bucurie! David Popovici este CAMPION OLIMPIC!

JO 2024 / România „plânge“ de bucurie! David Popovici este CAMPION OLIMPIC!

Doamnelor și domnilor, România este campioană olimpică la înot! David Popovici a dat marea lovitură și a câștigat, spre extazul tuturor românilor, titlul olimpic la 200 m liber la Paris și, implicit, mult râvnita medalie de AUR! Un vis devenit realitate pentru tânărul nostru înotător, care a făcut în doar câteva clipe ca întreaga țară să fie cu lacrimi de emoții în ochi!

Finalul cursei a fost unul cu adevărat dramatic și incendiar. Primii trei clasați au mers cap la cap și au fost despărțiți de doar 7 sutimi de secundă. Astfel, David Popovici a încheiat cursa pe primul loc, cu un timp de 1:44.72. Britanicul Mattheu Richards s-a clasat pe poziția a doua, cu un timp de 1:44.74, în timp ce Luke Hobson a obținut un timp de 1:44.79.

David Popovici a înotat incredibil pe ultima lungime de bazin și a reușit să recupereze distanța față de cei care au condus cursa până în acel moment, Hobson și Richards. Astfel, România are primul campion olimpic la înot din istorie! De această dată, istoria a scris-o el, David Popovici!

Citește și: JO 2024 (canotaj) / Cu gândul la aur! Barca de 8+1 e în marea finală olimpică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS