17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportJO 2024 / Camelia Potec, mândră de reușita lui David: „Am plâns şi o să mai plâng!“

JO 2024 / Camelia Potec, mândră de reușita lui David: „Am plâns şi o să mai plâng!“

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, luni seară, după aurul cucerit de David Popovici la 200 de m liber, că înotul revine după 20 de ani şi aduce din nou o medalie olimpică pentru România.

Iată o echipă fericită, o echipă unită, o ţară în care putem spune că acum s-a spart gheaţa. Înotul revine după 20 de ani şi aduce din nou medalii pentru România. Bineînţeles, de acum încolo absolut totul este posibil. Am plâns şi o să mai plâng, acum nu, că sunt puternică. Este normal, au trecut 20 de ani, mă bucur că iată avem campion olimpic, mă bucur că David Popovici a confirmat, că după un an 2023 puţin mai fericit, a reuşit”, a menţionat Camelia Potec.

Lumea sportului îl venerează pe David

De asemenea, Elisabeta Lipă și sportul românesc au reacționat după marele triumf al lui David.

„Ce victorie minunată ne-a adus astăzi David Popovici! Chiar de Ziua Drapelului Naţional el reuşeşte performanţa supremă şi aduce pentru România medalia olimpică de aur. Este prima distincţie pentru delegaţia României la Paris. Mulţumim David pentru că ne-ai făcut din nou mândri! Felicitări şi recunoştinţă maximă şi antrenorului tău, Adrian Rădulescu! “, este mesajul Elisabetei Lipă.

Agenţia Naţională pentru Sport a punctat că David Popovici a făcut la Paris „o cursă ireală”.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, l-a felicitat pe înotătorul David Popovici şi a transmis că noul campion olimpic ne-a dat speranţă.

„Aur. Felicitări, David! Ai reuşit! Suntem atât de fericiţi pentru medalia ta! Prin tine, România şi-a arătat valoarea sportivă în faţa unor ţări cu mult mai puternice în comparaţie cu noi. Ne-ai dat încredere. Ne-ai dat speranţă. Este poate cea mai importantă medalie de aur de la aceste Jocuri Olimpice. Şi e a ta!”, a scris Novak, pe Facebook.

Iohannis a reacționat imediat

Printre mesajele selecte de după victoria lui David se regăsește și cel postat de președintele României, Klaus Iohannis.

„David Popovici aduce prima medalie olimpică pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris! Felicitări, David, pentru această performanță extraordinară! Hai, #TeamRomania!“, a transmis Klaus Iohannis, pe Facebook.

Citește și: JO 2024 / David Popovici, copleșit de emoții: „E un vis împlinit, sper să nu încep să plâng!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS