24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisE gata, Djokovic a câștigat „tenisul“! Golden Slam-ul carierei a venit la Olimpiadă

E gata, Djokovic a câștigat „tenisul“! Golden Slam-ul carierei a venit la Olimpiadă

Novak Djokovic este noul campion olimpic în proba de tenis de la Jocurile Olimpice! Sârbul l-a învins pe Carlos Alcaraz la capătul unei finale extrem de spectaculoase, încheiată cu scorul de 7-6 (3), 7-6 (2). Nole a devenit, astfel, cel mai în vârstă medaliat cu aur în „sportul alb” și a câștigat ultima distincție care lipsea din cariera sa remarcabilă.

Nole și-a dus la îndeplinire singurul obiectiv pe care nu-l bifase până acum, câștigarea unui aur olimpic, o povară care a atârnat greu pe umerii săi. Acest uriaș triumf a venit cum nu se putea mai bine, pe final de carieră și împotriva principalului rival, Carlos Alcaraz. Imediat după ultimul punct, inegalabilul campion s-a prăbușit pe zgura pariziană. A izbucnit în lacrimi, apoi a mers să celebreze succesul în loja sa, în brațele copiilor săi și alături de persoanele importante lui.

Foto / Raed Krishan (Gsp)

Au fost scene de aceeași intensitate emoțională și pe bancă. Copleșit de moment și cu un prosop pus în jurul capului, Nole a dat frâu liber lacrimilor. A fost o descătușare binemeritată!

Foto / Raed Krishan (Gsp)

Nole a cucerit ultimul titlu care lipsea din vitrina sa, cel olimpic, astfel că se poate spune că a completat „puzzle-ul” acestui sport.

Carieră Novak Djokovic:

10 x Australian Open
3 x Roland-Garros
7 x Wimbledon
4 x US Open
7 x ATP Finals
8 x year-end No.1s
2 x Career Golden Masters
1 x Davis Cup
428 weeks at No.1 (most ever)
1 x Olympics Gold Medal

Citește și: JO 2024 (atletism) / Bianca Ghelber va concura în finală la aruncarea ciocanului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS