18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportElisabeta Lipă: „Locul trei pe naţiuni este o medalie cât toate celelalte la un loc!“

Elisabeta Lipă: „Locul trei pe naţiuni este o medalie cât toate celelalte la un loc!“

Elisabeta Lipă a vorbit despre performanțele realizate de echipa de canotaj a României la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Aceasta a precizat că locul trei obţinut în clasamentul pe naţiuni reprezintă o medalie cât toate celelalte la un loc.

„Apropo de bugetul imens de la canotaj. Vreau să vă spun că bugetul Marii Britanii este 47 de milioane de lire sterline, Olanda are 30 de milioane de euro şi dacă o echipă inimoasă ca a noastră a încheiat pe locul trei pe naţiuni această ediţie, este o medalie cât toate celelalte la un loc. Noi am avut o campanie de denigrare, dar asta pentru că suntem buni. Vulpea când ajunge la struguri zice că sunt acri. Vreau să mulţumesc COSR pentru bugetul acela ‘imens’ şi spun că nu a fost cheltuit în zadar, ne întoarcem acasă cu cinci medalii.

Viitor frumos al canotajului românesc

Sunt foarte fericită, canotajul românesc va avea un viitor frumos. Toată lumea se gândeşte la Los Angeles, nimeni nu se gândeşte la retragere şi asta este un lucru extraordinar. După trei ani de muncă, şi ce muncă, merită toţi o vacanţă pe măsură. Vreau să-i felicit pe toţi, şi pe cei care au câştigat, şi pe cei care nu au câştigat. Pentru că noi înţelegem foarte bine ce înseamnă să câştigi şi ce înseamnă să pierzi. Dar dacă ai pierdut, asta nu înseamnă că este sfârşitul lumii. Eu sunt convinsă că toţi aceşti sportivi vor da dovadă de multă dorinţă şi multă ambiţie pentru a deveni campioni la următoarele Jocuri Olimpice, de la Los Angeles“, a declarat preşedintele ANS.

România are un bilanţ de şapte medalii la Jocurile de la Paris, trei de aur, trei de argint şi una de bronz. Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu), argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, de Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin şi de Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin – categorie uşoară, în timp ce bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.

Citeşte şi: Novak Djokovic: „Am câștigat, probabil, tot ce se poate câștiga într-o carieră!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS