14.5 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportJO 2024 (atletism) / Alin Firfirică: „Parcă plutesc pe un norişor, încă nu îmi vine să cred!“

JO 2024 (atletism) / Alin Firfirică: „Parcă plutesc pe un norişor, încă nu îmi vine să cred!“

Atletul român Alin Alexandru Firfirică s-a calificat, luni, în finala probei de aruncare a discului, la Jocurile Olimpice de la Paris, cu performanţa de 63,66 metri.

Acesta a declarat, apoi, că încă nu îi vine să creadă că s-a calificat în ultimul act al probei de aruncare a discului.

„Parcă plutesc pe un norişor, încă nu îmi vine să cred că fac parte din această finală olimpică! Mi-am dorit-o foarte mult. Am plecat de acasă cu gândul acesta. Meritam acest lucru. Chiar mi-am dorit enorm. E un vis devenit realitate. Vă vorbesc din tot sufletul, iar bucuria este imensă. În finală voi da tot ce voi putea, dar cel mai important este că voi fi acolo.

Nu am început foarte bine, prima aruncare (61,98 m) nu a fost chiar aşa cum mi-aş fi dorit-o, a doua (ratată) nici atât. Ştiam că după primele două aruncări nu aveam nicio şansă la finală, dar nu puteam să accept. Când am intrat pentru a treia aruncare, singurul lucru pe care îl aveam în cap era cât de mult am fost plecat, cât de mult am stat în cantonamente, departe de familie. M-am concentrat cât am putut şi am reuşit aruncarea de finală”, a mărturisit Firfirică.

Citeşte şi: JO 2024 (atletism) / Alin Firfirică, şanse la o medalie olimpică în proba de aruncare a discului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS