16.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportJO 2024 (lupte) / Alin Alexuc şi Răzvan Arnăut, învinşi prematur la Olimpiadă

JO 2024 (lupte) / Alin Alexuc şi Răzvan Arnăut, învinşi prematur la Olimpiadă

Alin Alexuc şi Răzvan Arnăut au fost învinşi, luni, în faza optimilor de finală, respectiv sferturilor de finală din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Luptătorul român Alin Alexuc-Ciurariu a cedat în faţa kazahului Alimhan Sîzdîkov, luni, în optimile de finală ale cat. 130 kg, la greco-romane. Alexuc (34), participant pentru a patra oară la Jocurile Olimpice, a pierdut cu 1-3 la puncte tehnice. Luptătorul român va trebui să aştepte rezultatele ulterioare ale kazahului pentru a vedea dacă are şanse să intre în recalificări.

De partea cealaltă, Răzvan Arnăut a fost învins de kârgâzul Jolaman Şarşenbekov, cu 9-0, în sferturile de finală ale categoriei 60 kg, tot la greco-romane. Arnăut, după ce l-a învins în optimi pe turcul Enes Basar, s-a înclinat fără drept de apel în faţa lui Şarşenbekov (24 ani), dublu campion mondial (2021, 2022) şi principalul favorit la Paris.

România participă cu cinci luptători la JO de la Paris: Andreea Beatrice Ana (lupte libere, cat. 53 kg), Kriszta Tunde Incze (lupte libere, cat. 62 kg), Cătălina Axente (lupte libere, cat. 76 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, cat. 130 kg), Răzvan Arnăut (lupte greco-romane, cat. 60 kg). Alexuc a fost învins, luni, în optimi.

Citeşte şi: JO 2024 (tenis de masă) / Romanescu: „Au ieșit la suprafață slăbiciuni nebănuite“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS