15.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportJO 2024 / Sandra Izbaşa: „Româncele trebuie să fie, în general, mai mult decât perfecte!“

JO 2024 / Sandra Izbaşa: „Româncele trebuie să fie, în general, mai mult decât perfecte!“

Sandra Izbașa a urmărit cu atenție desfășurarea evenimentelor de la Paris, unde conaționala ei, Ana-Maria Bărbosu a pierdut medalia de bronz în urma unei contestații făcute de delegația Statelor Unite. Fosta gimnastă a avut o reacție destul de dură pe rețelele de socializare, punând în evidenţă piedicile puse sportivilor români în competițiile de mare anvergură.

„Îmi răsună mai viu ca oricând cuvintele pe care antrenorii ni le repetau aproape zilnic în sala de antrenament: «Voi, ca românce, trebuie să fiți mai mult decât perfecte pentru a nu lăsa cuiva loc de interpretări!» Și iată…Se adeverește încă o dată! Fetelor, capul sus și spatele drept! Credeți în continuare în visurile voastre! Hai ROMÂNIA!”, a scris fosta gimnastă, pe o reţea de socializare.

„Să rămână cu bucuria din momentele în care bronzul era al ei“

Larisa Iordache, care a transmis că episodul neplăcut în care a fost implicată Ana-Maria Bărbosu la Paris 2024 i-a adus aminte de niște clipe similare pe care le-a trăit în cariera sa.

„A fost un moment bulversant cu siguranță, pentru că, după câteva clipe de bucurie, a venit vestea nefericită. Eu știu cum e să stai în tensiune în astfel de episoade. Am pățit la fel la Europenele din 2020, la sol. Terminasem pe doi, antrenorul meu a făcut contestație și mi s-a mărit nota, așa că am obținut aurul. Atunci s-a întâmplat invers decât la Paris. E dificil de intuit exact. Dar a fost vorba, presupun, de o reevaluare a gradului de dificultate la o piruetă sau la o săritură artistică“, a punctat Larisa.

Fosta gimnastă i-a oferit câteva recomandări celei care a suferit o adevărată dramă la proba de la sol din finala de la Paris 2024.

„Să rămână cu bucuria din momentele în care bronzul era al ei și să lase într-o parte dezamăgirea de la final, chiar dacă nu e un sentiment ușor de dus pe umeri și în suflet. Apele se vor liniști, va urma și o analiză și va avea apoi, cu siguranță, resurse să meargă mai departe. O felicit, în primul rând, că a ajuns acolo! Probabil că tensiunea finalei și-a spus cuvântul, dar ea e o fată foarte curajoasă și trebuie să se gândească la Paris ca la un punct solid de pornire pentru viitor. E tânără, sper să-și reașeze repede gândurile și să revină cu încredere în sală“, a încheiat Iordache.

Citeşte şi: JO 2024 / Mama Sabrinei Voinea, decizie șoc: „Noi astăzi am întrerupt gimnastica!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS