20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportUPDATE: Jocurile Olimpice 2024, oficial închise! Ceremonia finală, un spectacol grandios

UPDATE: Jocurile Olimpice 2024, oficial închise! Ceremonia finală, un spectacol grandios

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a debutat la ora 22:00 și s-au încheiat la ora 01:00, pe Stade de France. Drapelul Românieia fost purtat de Mihaela Cambei, cea care a obținut medalia de argint la haltere, categoria 49 de kilograme.

UPDATE: (ora 01.00): Leon Marchand intră pe Stade de France cu flacăra olimpică purtată într-un felinar. Tomas Bach declară, oficial, Jocurile Olimpice de la Paris închise! Flacăra se stinge în aplauzele publicului.

UPDATE (ora 00.50): Spectacolul continuă pe Venice Beach, cu mulți artiști consacrați: Snoop Dogg, Billie Eilish, Dr. Dre etc.

UPDATE (ora 00.40): Organizatorii au pregătit și un moment surpriză! Tom Cruise și-a făcut apariția la ceremonie și nu a făcut-o oarecum, ci în stil propriu. Acesta a coborât pe o sfoară de pe acoperișul stadionului, așa cum ne-a obișnuit pe toți în multiplele sale pelicule.

Tom Cruise a luat steagul olimpic de la gimnasta Simone Biles și a plecat cu el pe motocicletă. Pe muzica celor de la Red Hot Chili Peppers, stragul ajunge în California.

UPDATE (ora 00.05): Momentul artistic s-a încheiat după 20 de minute. Au început discursurile și predarea ștafetei către Los Angeles 2028!

UPDATE (ora 23.45): Formația PHEONIX a urcat pe scenă! Momente inedite la Paris!

UPDATE (ora 23.30): Secvența ridicării cercurilor olimpice marchează sfârșitul misiunii Golden Voyager, două discuri trimise în spațiu în 1977, care conțin sunete diverse din lume. Inelele se unesc înainte de a se ridica în aer în inima Stade de France. Toți artiștii se adună în jurul inelelor pentru a finaliza această monumentală operă de artă umană. 

Foto: Gsp

UPDATE (ora 23.25): Imnul lui Apollo (cel mai vechi imn din Grecia antică) este interpretat de Alain Roche, așezat la un pian suspendat vertical în aer. Thomas Jolly a făcut echipă cu pianistul și cântărețul de operă francez Benjamin Bernheim.

UPDATE (ora 23.15): A început spectacolul regizat de Thomas Jolly, numit ”Recorduri”. 

UPDATE (ora 22.50): Pe întregul stadion răsună celebrul refren al lui Freddy Mercury, „WE ARE THE CHAMPIONS“! Toți sportivii au făcut abstracție de stema de pe piept și cântă laolaltă! Toată lumea e campioană în această seară!

UPDATE (ora 22.33): Delegația României a intrat pe Stade France în jurul orei 22.35. Doar Mihaela Cambei a mai rămas la Paris dintre tricolorii medaliați.

UPDATE (ora 22.20): Mihaela Cambei a intrat în stadion, fluturând steagul României. Sportivii fac turul de onoare al stadionului. Unii dintre ei au venit la gât cu medaliile câștigate

Aproximativ 80.000 de spectatori asistă la spectacolul de sunet și lumini, dar și la ultima interacțiune cu sportivii.

Înotătorul Leon Marchand, cel care a scris istorie la Paris, a stins flacăra olimpică din Grădinile Tuileries!

Americanii (40-44-42) au ocupat primul loc, urmaţi de China (40-27-24), Japonia a ocupat locul al treilea (20-12-13), Australia a fost a patra (18-19-16), iar Franţa s-a clasat pe cinci (16-26-22) etc.

Citește și: JO 2024 (gimnastică) / Ana Bărbosu: „Nu m-am bucurat, îmi era teamă că nu e adevărat!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS