15.9 C
Craiova
sâmbătă, 14 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea Craiova - Rapid, derby-ul etapei în Superliga

Universitatea Craiova – Rapid, derby-ul etapei în Superliga

Universitatea Craiova întâlnește Rapid, sâmbătă, de la ora 21:30, în derby-ul etapei cu numărul 8 din Superliga. Se joacă pe Ion Oblemenco, iar la meci sunt așteptați peste 20.000 de spectatori.

Oltenii au astfel ocazia să își ia revanșa în fața fanilor după eșecul neașteptat suferit pe terenul lui Dinamo, scor 1-2, în condițiile în care au terminat meciul cu doi jucători în plus.

Meciul cu Rapid se anunță interesant. Giuleștenii au avut un start de coșmar de sezon, dar după schimbarea lui Neil Lennon au reușit să câștige prima partidă din actuala stagiune pe terenul lui Poli Iași. Venirea lui Marius Șumudică pare să fi schimbat lucrurile în Giulești, cel puțin din perspectiva atitudinii jucătorilor. Șumudică, antrenor care a cochetat în trecut cu ideea de a prelua Universitatea Craiova, este recunoscut ca un bun motivator.

Cotele pentru meciul Universitatea Craiova – Rapid sunt deja afișate la unele case de pariuri, iar oltenii au un ușor avantaj, bookmakerii prefațând o partidă echilibrată. Cotele 1X2 sunt următoarele:

  • Victorie Universitatea Craiova – 2.02
  • Egal – 3.75
  • Victorie Rapid – 3.60

Oltenii încep meciul de pe poziția secundă

În clasamentul Superligii, Universitatea Craiova este pe a doua poziție, cu 14 puncte acumulate în 7 runde. Practic, eșecul din partida cu Dinamo a fost primul pentru formația antrenată de Costel Gâlcă în startul acestui sezon. În schimb, Rapid este pe locul 7, cu 8 puncte. Rapid a obținut doar victoria cu Poli Iași, mai are 5 rezultate de egalitate și 1 înfrângere.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în luna aprilie, când Universitatea Craiova a câștigat cu 2-1 în Giulești. Andrei Ivan a deschis scorul în minutul 30, Burmaz a egalat în minutul 77, dar Alexandru Crețu a adus victoria în ultimul minut. La Craiova, ultima partidă a avut loc în martie 2024, când oltenii au câștigat cu 2-1. După ce Rapid a deschis scorul, Baiaram și Mitriță au întors rezultatul. În schimb, Universitatea Craiova a pierdut ultimul meci cu Rapid în octombrie 2023. Giuleștenii nu au mai câștigat la Craiova din iulie 2022.

Ce a schimbat Șumudică după venirea la Rapid

Marius Șumudică a făcut câteva schimbări importante după ce a venit la Rapid. În primul rând, la nivelul defensivei. Mizează mai mult pe experiență și i-a scos din primul 11 pe tinerii Ignat și Borza. Veteranul Cristian Săpunaru s-a întors în echipa de start, dar s-a accidentat la Iași și rămâne de văzut dacă va putea fi recuperat până sâmbătă, când se va disputa meciul cu Universitatea Craiova. El a jucat oricum cu infiltrații la Iași și la fel ar putea să o facă și la Craiova.

Șumudică își dorește o echipă mai puternică, astfel că în benzile defensivei i-a titularizat pe Cristian Manea și Christopher Braun. La mijlocul terenului, Șumudică a cerut un pressing cât mai agresiv, în așa fel încât mingea să fie recuperată. Iar Rapid vrea să profite și de viteza lui Petrila și de tehnica lui Papeau pentru a crea probleme apărării adverse. 

În atac, titularul din mandatul lui Șumudică se anunță a fi Burmaz, dar giuleștenii au transmis că mai caută un vârf, după ce l-au vândut pe Albion Rrahmani la Sparta Praga. De fapt, Șumudică a cerut trei jucători noi din partea conducerii, inclusiv un mijlocaș central.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment. Jocurile de noroc cu mize reale se adresează în exclusivitate persoanelor ce au împlinit vârsta de 18 ani. Fii responsabil!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS