12 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportF1 / Lando Norris porneşte primul la Monza! Pilotul McLaren, în pole-position

F1 / Lando Norris porneşte primul la Monza! Pilotul McLaren, în pole-position

Lando Norris în pole-position la Monza! Pilotul McLaren va pleca primul în cursa de Formula 1 de duminică, ora 16:00, urmat de colegul Oscar Piastri şi George Russell (Mercedes). Piloții Scuderiei Ferrari vor pleca abia de pe pozițiile 4, respectiv 5 pe grilă. Pentru Norris este al doilea pole-position consecutiv şi al patrulea din acest sezon.

„Templul vitezei” nu a fost un circuit pe placul monoposturilor Red Bull. Max Verstappen a fost doar al șaptelea cel mai rapid pe Monza, colegul Sergio Perez imediat sub el. Alexander Albon (Williams) și Nico Hulkenberg (Haas) au completat TOP 10.

Rămâne de văzut dacă grila de start va rămâne așa, pentru că Oscar Piastri și Carlos Sainz sunt investigați pentru eliberări periculoase de la boxe.

Cea mai recentă cursă, cea din Olanda, a fost câștigată de Lando Norris. Cu o nouă victorie duminică, englezul s-ar apropia și mai mult de liderul clasamentului mondial, Max Verstappen, care n-a mai câștigat nicio cursă de pe 23 iunie, de la întrecerea din Spania.

Citeşte şi: Simona Halep şi Daniel Dobre şi-au reluat colaborarea! Vezi ce a declarat românca!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS