17.5 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Aur şi bronz pentru LPS Petrache Trişcu la CN U12

Judo / Aur şi bronz pentru LPS Petrache Trişcu la CN U12

În perioada 13-15 septembrie, la Piteşti, a avut loc Campionatul Naţional de judo U12. La turneu au participat cei mai talentaţi tineri judoka din ţară şi au încercat să-şi reprezinte cu brio clubul la care sunt legitimaţi. Printre cei prezenţi s-au regăsit şi sportivii de la LPS Petrache Trişcu Craiova, care au făcut o figură frumoasă. Doi dintre ei au reuşit, de asemenea, să urce şi pe podium şi să câştige o medalie frumoasă.

Astfel, Antonia Săftescu (-28 kg) a câştigat cea mai râvnită medalie, cea de aur, după ce şi-a învins toţi adversarii. Al doilea medaliat de la LPS Petrache Trişcu este Ianis Dinescu. El a obţinut medalia de bronz la -42 kg. Antrenorii sportivilor craioveni sunt Mihai Voinea, Augustin Bălan şi Cleonia Riciu.

Mihai Voinea: „Medaliile sunt ca o răsplată pentru munca depusă“

Mihai Voinea, unul dintre antrenorii sportivilor de la LPS Craiova, a vorbit cu GdS despre desfăşurarea competiţiei de la Piteşti. Acesta consideră că medaliile reprezintă încununarea muncii tuturor copiilor şi speră ca în cel mai scurt timp să pună la punct toate detaliile din punct de vedere tehnico-tactic.

„Avem două medalii, prin Săftescu şi Dinescu. Ne aşteptam la mai multe medalii. Au mai fost aproape de primele locuri şi alţi sportivi, dar sunt copii şi putem regla în timp toate detaliile din punct de vedere tehnico-tactic. Nici fizic nu stăm foarte bine, trebuie să ne mai îmbunătăţim puţin şi la acest capitol. Nu sunt surprize cele două medalii. Săftescu este medaliată şi pe vârstă superioară, a luat locul 7 la Balcaniadă. Dinescu Ianis este medaliat la cupe amicale, deci nu este ceva nou pentru ei faptul că au performat aici.

Copiii ştiu că nu sunt departe de primele locuri. Pentru ei contează mult medaliile, pentru că asta înseamnă, oarecum, o răsplată pentru munca depusă. Este încununarea muncii din spate şi a zilelor petrecute în sală. Avem copii de perspectivă, practic o fabrică de talente. Săptămâna aceasta vom mai avea o competiţie la Sibiu. Sper să iau vreo 20 de copii la acest turneu internaţional şi să performăm şi să avem mai mult curaj“, a declarat Mihai Voinea.

Citeşte şi: Gabriela Ruse a pierdut duelul cu Yuan, din primul tur de la Seul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS