16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / Javier Carrasco: „Sunt principalul vinovat pentru înfrângerea cu Rapid!“

Baschet / Javier Carrasco: „Sunt principalul vinovat pentru înfrângerea cu Rapid!“

Liga Naţională de Baschet a debutat în acest weekend cu meciuri spectaculoase, dar, pe alocuri, chiar şi foarte echilibrate. Campioana României, UBT Cluj şi vicecampioana CSM Oradea nu şi-au început încă aventura în noul sezon, ele punând accent, cel puţin pentru moment, pe competiţiile europene în care sunt angrenate.

SCMU Craiova, echipa care ne interesează în mod special, nu a avut parte de un start lansat de campionat, aşa cum poate îşi imagina înainte de duelul cu Rapid. Oltenii au cedat în propria arenă, scor 67-72, după un meci în care oaspeții s-au aflat aproape în permanență la conducere.

Austin Crowley a fost coșgheterul craiovenilor în acest meci şi jucătorul care s-a evidenţiat cel mai mult. El a terminat partida cu 13 puncte. De asemenea, Walter Bueriberi a totalizat şapte puncte, iar la finalul disputei a şi oferit câteva impresii legate de joc, dar şi de debutul său în campionatul românesc.

„Cred că adversarii noştri au profitat de unele greşeli ale noastre, în special în faza defensivă şi astfel au ieşit câştigători la final. Ne vom uita întreaga săptămână peste prostiile pe care le-am făcut acum şi vom încerca să le remediem. Vom da totul pentru victorie cu Dinamo, ca să ne revanşăm. Suntem un grup bun, doar că mai avem nevoie de timp ca să creăm conexiuni“, a declarat Walter Bueriberi.

„Putem să găsim o mulţime de scuze, dar nu vom face asta!“

La interviuri după meci a fost prezent şi antrenorul Craiovei, Javier Carrasco. Pe lângă explicaţiile legate de partidă şi de evoluţia elevilor săi, acesta a ţinut să le mulţumească tuturor suporterilor prezenţi la Sala Polivalentă pentru atmosfera creată şi pentru susţinere.

„În primul rând vreau să spun că eu sunt principalul vinovat pentru înfrângerea cu Rapid. Am jucat bine la Vâlcea, ok, am trecut peste, dar cu toţii trebuie să înţelegem cât de complicat şi de puternic este acest campionat din România. Rapid a jucat bine, inteligent şi a profitat de fiecare ocazie pe care a avut-o. Asta este realitatea. Nu am jucat suficient cât să obţinem victoria. Repet, sunt primul care răspunde de acest rezultat, iar începând din această săptămână va trebui să muncim şi mai mult.

În startul reprizei secunde am mai revenit în joc. Până la final ne-au dispărut ideile şi iată că am pierdut. Putem să găsim o mulţime de scuze, că a fost doar al patrulea meci împreună, că adversarul a fost greu, că doar doi-trei jucători ştiau nivelul de aici etc. Dar nu facem asta, ci vom repara ceea ce am greşit. Este un moment greu după fiecare eşec. Ţinem capul în pământ şi ne pregătim de următorul meci de acasă, cu Dinamo. Le mulţumesc din suflet fanilor, suporterilor prezenţi la meci. Atmosfera a fost frumoasă şi îi aşteptăm în număr din ce în ce mai mare alături de noi. Împreună vom putea aduce rezultatele dorite“, a declarat Javier Carrasco.

Citeşte şi: Baschet / SCMU Craiova a pierdut în propriul fief meciul de debut în noul sezon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS