16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / Nouă medaliate din unsprezece pentru SCMU Craiova la CN de Box

Box / Nouă medaliate din unsprezece pentru SCMU Craiova la CN de Box

SCMU Craiova are cu ce se lăuda la finele Campionatelor Naționale de Box Feminin, de la Constanţa. Clubul din Bănie, reprezentat în competiţie de 11 pugiliste, a obţinut nu mai puţin de nouă medalii, una mai strălucitoare decât cealaltă.

Astfel, la CN au fost câştigate trei medalii de aur, trei de argint şi trei de bronz. Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului au urcat pugilistele pregătite de Dora Mustăţea, respectiv Silvia Meltzer (cat. 48 kg – tineret), Alissa Buşe (cat. 63 kg – tineret) şi Maria Niţescu (cat. 57 kg – senioare). Medaliile de argint le-au revenit Carlei Broncea (cat. 54 kg tineret) şi Elenei Pantelică, cat. +81 senioare (antrenor – Dora Mustăţea), dar şi Eugeniei Anghel, cat. 50 kg senioare (antrenor – Ion Dragomir).

Nu în ultimul rând, pe locul al treilea s-au clasat Nicolae Mădălina (cat. 54 kg – senioare) şi Angelica Broncea (cat. 60 kg – senioare) de la Dora Mustăţea, respectiv Ana-Maria Rotaru (cat. 66 kg – junioare) de la Ion Dragomir.

Dora Mustăţea: „Un rezultat bun pentru mine şi pentru club“

Dora Mustăţea, antrenoare la SCMU Craiova, a vorbit cu GdS despre rezultatele sportivelor de la CN, dar şi despre evoluţia lor. Aceasta a punctat faptul că este mândră de ele, dar şi că regretă faptul că Broncea Carla nu a reuşit să obţină aurul.

„Este un sentiment foarte plăcut că fetele s-au ridicat la nivelul aşteptărilor şi au obţinut, aproape toate, câte o medalie. Ce-i drept, este şi foarte multă muncă în spate, pentru că altfel nu s-ar fi putut ajunge aici, la aceste rezultate. Sunt mândră de fetele mele. Au fost 220 de participante la competiţie, un număr foarte mare. Din păcate, Broncea a fost învinsă în finală şi avea şanse la aur. Poate acesta este cel mai mare regret după Campionatele Naţionale. Aveam aşteptări, chiar mă gândeam la un număr mare de medalii. Aş fi vrut încă o medalie, dar două fete nu au reuşit să urce pe podium. Am fost prezenţi cu 11 sportive, dintre care nouă sunt medaliate, un rezultat bun pentru mine şi pentru club“, a declarat Dora Mustăţea.

„Ar fi un vis să câştigăm o medalie la Mondial!“

La finalul lunii octombrie va avea loc Campionatul Mondial, una dintre cele mai importante competiţii din box ale anului. Vor participa peste 50 de ţări, iar nivelul va fi unul foarte ridicat. Dora a mărturisit că ar fi o adevărată surpriză plăcută ca una dintre sportivele sale să obţină o medalie.

„Melzer cu Buşe vor fi convocate, acum, la lotul naţional în vederea participării la Campionatul Mondial din finalul lunii octombrie. Va urma CN de juniori de la Bacău (6 octombrie), unde vom avea un sportiv, Mario Negrea. Aşteptăm Mondialul, una dintre cele mai grele competiţii. Eu încerc să nu pun presiune pe fete. Contează mult că sunt acolo, că vor concura.

Va fi un număr mare de participanţi, pentru că preşedintele Asociaţiei Internaţionale de Box (IBA) a plătit toate federaţiile ca să vină cu loturile întregi. Deci nu mai puţin de 40-50 de ţări vor fi prezente. Sper ca fetele mele să facă meciuri cât mai frumoase şi să înveţe ceva de aici. Ar fi un vis să câştigăm o medalie, indiferent de culoarea ei. Ele sunt şi primul an de tineret, au schimbat categoria de vârstă, deci o medalie ar consemna o mare surpriză, dar şi o realizare“, a încheiat antrenoarea de la SCMU Craiova.

Citeşte şi: Gabi Ruse, pe tabloul principal de la Beijing! Vezi cu cine au picat Bogdan, Cristian şi Begu!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS