30.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCampioana tenisului românesc împlinește 33 de ani! Simona Halep, la „ceas aniversar“!

Campioana tenisului românesc împlinește 33 de ani! Simona Halep, la „ceas aniversar“!

Simona Halep împlinește azi 33 de ani! Sportiva noastră, care acum este în proces de recuperare după mai multe accidentări, a cucerit 24 de turnee de simplu în carieră și a fost timp de 64 de săptămâni numărul 1 WTA.

Este născută la 27 septembrie 1991, la Constanţa şi a început să joace tenis la vârsta de 4 ani şi jumătate, alături de fratele său mai mare. A debutat în circuitul ITF (International Tennis Federation) în România, în 2006, iar anul următor a câştigat două turnee de simplu şi două de dublu. În competiţiile internaţionale de junioare a debutat în 2008, când a reuşit să câştige turneul de junioare din Italia şi Roland Garros-ul dedicat juniorilor, notează Prosport.

Ce vremuri…

De la 9 octombrie 2017, Simona Halep urca pe locul I în clasamentul WTA, după ce, la 7 octombrie 2017, s-a calificat în finala turneului WTA de la Beijing. Ea a devenit, astfel, prima româncă clasată pe prima poziţie în ierarhia tenisului mondial feminin. La 9 iunie 2018, Simona Halep a obţinut o altă mare performanţă a carierei, respectiv câştigarea primului său titlu de Mare Slem, prin victoria din finala de la Roland Garros.

Anul 2019 îi aduce Simonei Halep cel de-al doilea titlu de Mare Slem din carieră, prin câştigarea Turneului de le Wimbledon. În acelaşi an, a fost finalistă la Doha şi la Madrid. La vremea aceea, ea încheia sezonul pe poziţia a IV-a în clasamentul WTA. În 2020, a câştigat turneele WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), Praga (WTA) şi Roma şi a încheiat sezonul pe locul 2.

Simona Halep a participat la Jocurile Olimpice de vară de la Londra din 2012 şi a făcut parte din echipa de Fed Cup a României, în 2010, 2012 şi 2014-2019.

LA MULȚI ANI, SIMONA HALEP!

Citește și: Jaqueline Cristian, mai bună decât Bondar, îşi continuă aventura de la Beijing

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS