19.5 C
Craiova
marți, 1 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTânărul Theodor Alexandrescou, medaliat cu aur la Europenele U16 de tenis

Tânărul Theodor Alexandrescou, medaliat cu aur la Europenele U16 de tenis

România a câştigat două medalii, una de aur şi una de argint, la Campionatele Europene Under-16 de tenis din Italia. Informaţia a fost furnizată luni, de către site-ul oficial al Federaţiei Române de Tenis.

Medalia de aur, prima a României după 34 de ani la individual băieţi U16, a fost cucerită de Yannick Theodor Alexandrescou. El s-a impus în finala de la Parma în faţa spaniolului Tito Chavez, cu scorul de 6-2, 6-1. Alexandrescou devine, astfel, al treilea tânăr român care câştigă acest turneu şi primul din 1990. În acel an Andrei Pavel a luat titlul, în timp ce în 1989 Dinu Pescariu a câştigat acelaşi trofeu.

Acesta este cel de-al şaptelea titlu al său din acest sezon, celelalte şase câştigându-le în circuitul ITF World.

Argint la dublu fete

Echipa României, antrenată de către Ady Avram, a câştigat medaliile de argint la Campionatele Europene U16, în proba de dublu fete. Maia Ilinca Burcescu şi Giulia Safina Popa, principalele favorite ale competiţiei, au ajuns în finală pierzând un singur set, cedând dramatic meciul decisiv pentru trofeu în faţa italiencelor Carla Giambelli/Fabiola Marino, scor 4-6, 7-5, 10-12.

În clasamentul pe naţiuni, România (antrenor Ady Avram) s-a situat pe locul 3, cu o medalie de aur (Yannick Alexandrescou) şi una de argint (obţinută la dublu fete, de la Maia Ilinca Burcescu şi Giulia Safina Popa), după Italia şi Spania.

Citeşte şi: Simona Halep, mesaj încurajator: „Sunt gata să dau tot!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS