17.8 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportF1 / Verstappen poate pleca de la Red Bull: „Următorul pas va fi și ultimul“

F1 / Verstappen poate pleca de la Red Bull: „Următorul pas va fi și ultimul“

Max Verstappen este în cursă pentru al 4-lea titlu mondial consecutiv, dar problemele de la Red Bull din ultima vreme au intensificat zvonurile că olandezul ar putea pleca la o altă echipă în viitor. Pilotul de 27 de ani nu a exclus această variantă, dar a subliniat că nu vrea să se perindeze pe la prea multe echipe. Acesta a punctat că dacă va pleca de la Red Bull, aceea va fi ultima sa mutare din carieră.

În actuala stagiune, olandezul este favorit să se impună pentru a 4-a oară la rând, având 52 de puncte în fața lui Lando Norris cu 6 etape înainte de final, dar nimic nu e sigur.

Verstappen nu a câștigat niciuna din ultimele 8 curse, asta pentru că rivalii au progresat în mod constant, iar monopostul său a avut probleme serioase. Această situație a generat tensiuni în echipă.

Nu e explus să o părăsească pe Red Bull

Verstappen a repetat că nu e momentul să vorbească despre viitorul său, dar în ultimul interviu a fost mai explicit pe acest subiect. Olandezul nu a exclus sub nicio formă o despărțire de Red Bull, însă a subliniat că nu e genul de pilot care să se mute de la o echipă la alta.

„Următorul meu pas, dacă există unul, va fi ultimul. Asta ar putea însemna și că îmi reînnoiesc contractul actual. Totul este posibil în acest moment. Poate că voi pleca, poate nu. Fac parte din această echipă de mult timp. În cele din urmă, fiecare șofer din padoc vrea să câștige. Este foarte ușor să schimbi echipe, dar nu vreau ca a mea carieră să fie marcată astfel. Nu vreau să fac parte din patru sau cinci echipe diferite.

Schimbarea echipelor nu este treaba mea și nu este ceva ce vreau să fac în această etapă a carierei mele. Nu este ceva la care mă gândesc acum, pentru că sunt multe lucruri pe care vreau să le fac mai bine în acest an și tot ce urmează în viitor este încă foarte departe”, a spus Verstappen pentru Sky Italia, citat de Eurosport.

Max Verstappen va reveni în acțiune la finalul săptămânii viitoare, când este programat Marele Premiu al Statelor Unite, care se va desfășura pe Circuitul Americilor de la Austin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS